Bez komentáře:
…když jedeš na víkend se synem a ten za jeden den „zruší“ všechno pečivo … tedy skoro všechno. Nezbývá než kouknout na Bramboračku a dát se do tvoření…..
Ivana Dlouhá
Bez komentáře:
…když jedeš na víkend se synem a ten za jeden den „zruší“ všechno pečivo … tedy skoro všechno. Nezbývá než kouknout na Bramboračku a dát se do tvoření…..
Ivana Dlouhá
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Už jsem po večeři, ale to jsou nádherné bulky, ani se nedivím, že synovi chutná, když maminka peče takovou krásu. 🙂
Kdyby jen chutnalo … zmizely rychlostí blesku ?. Je to však to největší ocenění, které potěší.
Co je to pro chlapa „jen“ 8 kousků pečiva… Ivanko a co bylo k nim? Pak už by se dalo uvažovat, že mladej je nenažpapanej…..
Ahoj Jani, ihned po dopečení 6ks syn zabavil … o ty zbývající 2ks jsme vedli diskuzi, zachránila jsem je pro manžela. Protože s nimi syn v sobotu odjel ze zahrady domů (dělat společnost a postarat se o našeho kocourka), nemohu říct podrobnosti. Dvě větší mi však přinesl a chtěl je připravit (společně s 2 rohlíky) ke svačině na pondělí do práce … takže máslo, salám, sýr s k tomu naše papriky a rajčata. Napsala si to přesně …. nenažpapanej ?.
Vypadá to skvěle ☺
A co nějaký recept pro nás, co mají rádi celozrnné pečivo? Jako přiznávám, že peču jen chleba, pečivo jsem nezkoušela.
A co udělat místo chleba menší kousky, myslím, že jsem už dalamánky dávala. Tak klidně z celozrnného těsta. Co ty na to?
To jsem zkoušela a z té mouky to není ono, navíc je toho moc a nestíhám to sníst. Tvrdnou dřív než chléb. Ale asi to neumím, přiznávám.
Mám ten samý problém s pečivem. Navíc mám housky nebo rohlíky na můj vkus moc hutné, i když dám o trochu víc vody než v receptu. Ale každým dalším pečením (naposledy včera) se zlepšuji ?. Jestli má někdo typ, jak je mít krásně nadýchané, tak sem s ním, prosím
Část mouky prostě nahradit celozrnnou, vody pak trochu víc podle konzistence těsta. Ani celozrnný chleba není jenom z celozrnné mouky, no ne? Tedy, mohl by být, ale většinou není, hlavně ten kupovaný.
Ten kupovaný určo, to souhlasím.
Zkusím, díky ☺Potom dám vědět, jak to dopadlo.
Nádhera, jak jsem přecpaná z večeře, dala bych si hned. Dělala jsem houbový pekáček podle Haderach s domácím chlebíkem. Dobrota převeliká. Musím se pochlubit – už i u nás ROSTOU! A to v množství veším než obrovském. V šesti lidech jsme za dvě hodiny přinesli – nekecám – asi padesát kilo naprosto zdravých, pevných a především velikých hřibů dubových (90 %), nějaké smrkové, pár kovářů a suchohřibů. Rozdávali jsme a celé odpoledne zpracovávali. Jede velká sušárna a dvě malé sušičky, mražák mrazí o dušu, zítra bude omáčka na oběd a ještě dvě bedny půjdou do sušárny. Do lesa už nesmíme ani vkročit. No, třeba na sucháčky ještě půjdeme – na zavaření. 😉
Těžká závist….?
Hodně těžkaaaa??
A to jsme letos už ani nedoufali. Před čtrnácti dny zapršelo a tak to dopadlo.
Loni to byla totéž a potom jsme houby doslova kosili až do poloviny listopadu – poslední řízky z bedel jsem dělaa 16.11.
Tak u nás ještě nic moc, půl košíčku klouzků, jeden hříbek, jeden kotrč a asi 5 poddoubníků.Ale mokro je dost, takže jen asi otázka několika málo dnů. Ale dneska bylo ráno hodně chlano (pouhých 8 st.) a tak asi to ještě fakt chvilku potrvá.
Těžce blednu závistí. Já bych houbařil, až bych brečel.
To vědět, tak jsme tě mohli vyzvednout.