(926) Smažené palačinky

3/4 l mléka
3 vejce
špetka soli
hladká mouka
olej na smažení

náplň:
houby, cibule
nebo mleté maso, cibule
Z mléka, vajec a hladké mouky umícháme hladké palačinkové těsto, které lehce osolíme.
Palačinky smažíme na oleji klasickým způsobem.
Houby pokrájíme na drobné kousky, a orestujeme na oleji s cibulkou asi 15 minut.
Na střed palačinky dáme cca 1 vrchovatou polévkovou lžíci hub (nebo mletého masa), okraje přehneme do středu, konce otočíme nahoru a připneme párátkem.
Opatrně obalíme v klasickém trojobalu a na oleji usmažíme do růžova.
Podáváme se sterilovanou zeleninou, já dala kapie.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (926) Smažené palačinky

  1. Pavlínka napsal:

    Dávno po soumraku, kdy slunce spát za hory odešlo, za divokého svitů bleskův a rámusení hromův kuchatčin jazýček seznal, že něčím neznámým leč chutným by se rád zabýval.

    S očima spánkem a blesky oslepena, jala se kuchatka tajné směsi připravovati, panvičku na ohni plynovém roztápěti a hlasem libým a vábivým ochutnavače Pavlínku začala do kuchyně zváti a obrázku nepohyblivého se dožadovati.

    I seznala kuchařka po fotografovo zvolání, že by více barev to chtělo, kápii v láku zavařovacím uschovanou na talíř přidala.

    Sotva bůh bouře dokončené dílo spatřil, ocas mezi nohy stáhnuv, ve východní kraje odtáhnul, neb seznal, že dílo jeho jest již nikým nesledováno oproti dílu kuchatčinu, jež „božskou houbovou krmí“ mohl by se nazývati.

    Tak vznikl příběh receptu tohoto, na konci jehož i kuchatka seznala, že s dobrou se potázala, a tři mlsné jazýčky ukojiti dokázala, neb i další muž, jež po čtyřicet let a měsíc po kuchatčině boku stojíc, pochutinu pojedl a nechutnou jí neshledal…

    PS: Asi by to chtělo příběh vylepšiti, leč básnického střeva se mi již nedostává…

  2. BOYE napsal:

    Hele, vy dva, jste si jistí, že jistý počítač nemá místo harddisku klobouk hřiba?
    Pavlínko, jsi dobrej na kvadrát. Znám pár slušnejch ajťáků, ale málokterej zvládá pravopis, natož poetické až erotické popisky placek focenejch v očekávání blackoutu…
    Možná tě to vyděsí, ale ty sem nejen patříš, ale i pasuješ… Taky mgr!

    • Pavlínka napsal:

      Díky za pochvalu gramat-**Y**-ky, leč kdeže školní léta jsou, kdy jsem měl hezké slohy, až jsem zpychnul a na můj poslední sloh češtinářka připsala „příliš suchy humor“…..

      Jinak počítač v pohodě, od stejné firmy mám v práci PC. Dokonce i ve stejné kisně, byť s novějšími střevy, takže to šlo relativně dobře. Uvidíme, co to udělá v místě zapojení, toho se maličko bojím. Ale dovozce dostal instrukce…

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani děkuji, to asi ta včerejší bouřava ….. jak psal Pavlínka ☺
    Jsem zde a funkční …. teda takto, ten chodník, co mne sem nechtěl pustit.

  4. Jiřina napsal:

    Palačinky budou nejen chutné, ale krásně vypadají. Na ně musí dostat chuť úplně každý. Úroda hub je a ještě bude veliká, ale já můžu jen tiše závidět, no moje dcery mi jistě dodají sušené houby jako každý rok. Jinak tady v Brně pršelo jen v noci, ale nic moc. To co jsem viděla v telce tady nebylo – zatím jsme měli štěstí.
    Pavlínko, krásně napsáno, takovou pochvalu ocení každá kuchařka. Jde jen o to, abyste za nějakou dobu prolezl dveřma, jestli máte osmdesátky, možná devadesátky by byly lepší. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..