(938) Houbový guláš s mletým masem

1 kg očištěných tvrdých hub
(já měla kozáky a hřiby)
30 dkg mletého vepřového masa
3 cibule
česnek  — podle chuti  (asi 1 paličku)
sůl, pepř, kmín
trochu staročeského koření                           sádlo

Na sádle zpěníme cibuli a plátky česneku, přidáme maso, koření a společně podusíme skoro do měkka. Poté přidáme nakrájené houby (na větší kusy) a společně dodusíme.   Podléváme vývarem.  Zahustíme tmavou sádlovou jíškou.
Kdo má rád může přidat mletou papriku.  S dobrým chlebem   super.

Recept poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (938) Houbový guláš s mletým masem

  1. IvaC napsal:

    Hergot, to může být moc dobré, diky…

  2. BOYE napsal:

    Iva má opravdu dvojnásobnou chuť 🙂
    Ale vypadá to zatra chutně. Taky bych si dala dvakrát.

  3. jarybarka napsal:

    Houbový guláš dělám bez masa.S masem je to taky skvělé, ale nemusí být.Houby jsou masem chudých,pravil někdo nebo je to jen pořekadlo. Paní čitelka mě doufám dolpní nebo poučí ???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..