kloboučky z větších žampionů
30 dkg mleté libové vepřové maso
kmín mletý,
pepř,
sůl
1 + 2 PL sekaná listová petržel
1 vejce
1 smetana 33%
Vše smícháme a na plníme kloboučky žampionů.
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo trochu oleje , 1 velkou cibuli nakrájíme na jemno a podusíme na tuku.
Přidáme žampiony, náplní do cibulky, podlijeme vývarem a dusíme. Asi tak 30 min, občas podlijeme. Když je náplň hotová, vyndáme žampiony na talíř a dokončíme omáčku.
Do šťávy zbylé v pánvi přidáme 33 % smetanu – jeden kelímek -, zredukujeme hustotu -případně přidáme vývar. Dochutit podle svého – pepř, sůl.
Do povařené omáčky přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a to už podle chuti, já dávám asi tak 2 polévkové lžíce.
Příloha – těstoviny, rýže nebo pro milovníky knedlíků možno též knedlík.
Recept poslala Helenka Vojtová
To je dobre.Potrebuji zpracovat mlete, zampiony mam i udelam. Dekuji, kapla
jste mi do noty… ?
Vypadá to zajímavě, jen bych se bála, že to mleté maso ze žampionů vypadne.
Olalá to je krásné!Já bych si k těm žampionům dala noky.Úplně lituju že mám dnes kuře od včera.To vypadá jako úžasná ňamka.A určitě by šly třeba malé bedly.????
bedly se teplem otevírají…..