400 g dlouhozrnné rýže
500 g bílých hříbků
2 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
Rýži nasypeme do kastrolu a propláchneme studenou vodou. Přidáme olej a sůl a promícháme. Očištěné bílé hříbky nakrájíme na plátky a nasypeme na rýži.
Pokud máme hříbky zmrazené, nerozmrazujeme je, pouze rozdělíme na menší kusy a přidáme k rýži.
Zalijeme vodou tak, aby nad rýží byly asi 2 cm vody.
V troubě dusíme asi 25 minut, až je rýže měkká.
Používáme jako přílohu k masu.
Recept jako variaci na hráškovou rýži vyzkoušela: Jana Macůrková
Já takto občas dělám těstoviny, hodím do vařící vody (osolené a slzu oleje) těstoviny a zrovna tam mrsknu zmrzlou brokolici. Nechám vařit jako každé jiné těstoviny, scedím a hodím do mísy.
Mezi tím na máslíčku či sádlíčku osmahnu na plátky pokrájený česnek a mrsknu na těstoviny. Pokud je potřeba, tak dosolím a opepřím, ale většinou nemusím.
Navrch nastrouhanou goudu a večeře je hotová.
Fakt je, že to nedávám jako přílohu, ale jako samostatné jídlo.
Teď mi dochází, že je možné, že tento recept mám z těchto stránek ☺
Hlavně, když chutná!?
Tu hřïbkovou rýži bych si dala, a dovolila bych si krapítek poprášit paprikou…no jo, už mlčím, mlčím…
Rýži a těstoviny s houbami taky dělám. Je to náramná pochoutka.
Jen ty houby uz u nás moc nejsou a nebo chodím na bubá místa.
Hele, to je ono – že chodíš… Řeknu Ti, takový rozhled z koštěte je k nezaplacení..????