Porce králíka
kořenová zelenina
špek
celý pepř, bobkový list, nové koření
cibule
sůl, máslo
smetana – 1 zakysaná a jedna sladká 12%
trochu hladké mouky na zahuštění
Porce králíka nasolíme, prošpikujeme, posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou (mrkev, celer, petržel), kořením, navrch položíme kolečka cibule a zalijeme rozpuštěným máslem. V chladu necháme 2 – 3 dny odležet. Poté podlijeme horkou vodou a dáme upéci doměkka.
Maso vyndáme, zbytek rozmixujeme a přecedíme. Přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky na zahuštění.
Vložíme zpět maso a podáváme s houskovým knedlíkem.
P.S: Omlouvám se za fotku, za slunečného dne manžel fotil a nevšiml si odlesků záclony.
Králíka pekla: Jana Macůrková
HLAD 🙁
Mňam , inženýr na smetaně , to je nedělní oběd ?
Tohle je velice jedlé, mňam a já bych to mohla klidně i v pondělí a úterý a vlastně kterýkoliv jiný den. Prostě králík je mooooc dobrý.
Dala bych si…