(961) Višně v čokoládě

Po stočení griotky zbyde obrovské množství prudce jedlých višní. A protože konzumovat je mohou pouze neřidiči a dospělí, tak je můžete zkusit zalít v podstatě jakoukoliv čokoládou.
Já použila hořkou, do mističek nebo silikonových formiček nalijte asi 1/3 obsahu horkou čokoládu, do ní vmáčkněte jednu višeň a zalijte druhou vrstvou čokolády.
Mlsnou měla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (961) Višně v čokoládě

  1. kolma60pusi napsal:

    Mňam. Takové višně v čokoládě však mají jednu velkou nevýhodu – nevydrží…

  2. jarybarka napsal:

    Moje prateta dávala višně v rumu a cukru do kelímku a do mrazáku.Nezmrtly na kost a tak se pohodlně daly odebírat.
    Nanukáč přelitý griotkou zdobený višněmi v rumu to byla lahoda.?

  3. jarybarka napsal:

    Božinku „nezmrzly“ ještě že mi tam neskočilo D.Stydim se

  4. lakysa22 napsal:

    Podařilo se mi všišně uchránit – prohlásila jsem je za třeňový kompot, který u nás moc neboduje…teď jen ta čoko…

  5. Devětapadesátka napsal:

    Zkuste višně dát do svařáku, to je pak jízda!

    • BOYE napsal:

      Šmankote, i při pouhé představě se mi začínají podlamovat kolena 🙂 Já do svařáků a grogů dávám kde co, něco jen jednou, něco se chytí… Ale višně se chytli ještě před zkouškou. Tomu říkám KOŘENÍ!

      • Devětapadesátka napsal:

        Jojo, dá se to pít ?. Večer před štědrým dnem se u nás scházíme a „čekáme na Ježíška.“ K tomu účelu udělám karamel, zaliju ho pěti litry dobrého červeného, přidám hřebíček, skořici, nakrájený pomeranč a zmiňované višně. Postáváme přitom u grilu, kde se víno přihřívá a čekáme a čekáme…, chlapi si to prokládají něčím ostřejším. A kolem desáté zmožení tím čekáním jdeme přeci jen na chvilku lehnout. Někdo má krok svižný, někdo méně, ale je to moc fajn. Bývá nás tak 8-10, což je akorát. A v listopadu už se kluci sousedský ptají, jestli bude čekání na Ježíška. No zkuste říct že ne….

        • Jana Macůrková napsal:

          Když jsi napsala to „čekání na ježíška“ tak jsem se musela smát: Předloni jsem týden před Vánocemi pouštěla při výtvarce dětem z 5 třídy písničky. A pustila jsem asi 3 písničky Jakuba Smolíka. Děti poněkud znejistěly a největší habán ze třídy (jinak príma kluk) se zeptal, jestli je to náhoda, že pouštím právě tyhle písničky. A že prý mám pustit „Čekání na Ježíška“ Já blbec to udělala, netušíc, že ta drobná blondýnka, která seděla proti mně v 1 lavici to zpívá s tátou. Jo, když za 8 let učíte asi 3 Smolíky a nemenší počet dívek stejného příjmení, tak někdy souvislosti nedocházejí. A koneckonců, základní požadavek na současného kantora je, aby se uměl ztrapnit tak, aby to nevypadalo blbě.

        • BOYE napsal:

          Helemese, to je jen o píďu jinde, než náš sváteční grog. Ten totiž taky začíná karamelem, kořením všelikým. A místo vody se tam lije to červené. My holt nemíváme ty višně… Rumajzl kupuju kolem listopadu. Dvouchlapovka vyjde na ty občasné gročky a do cukroví. Prostě má sezonu. Pak má zase do podzimku utrum, pokud jej někdo nepřinese darem. 🙂

          • lakysa22 napsal:

            U nás se tvrdé nejpije…ale rumu mám opravdu velkou zásobu. Vypláchnout sklenice při zatajování, džem se pak nekazí ani déle otevřený., do pečeného čaje, na višně i ?,do pečení a vaječný se bez něj taky neovgzr!?

          • Devětapadesátka napsal:

            No Saši, hlavně jestli se ti podaří ty sklenice utajit ?. Skrytej alkoholismus je prevít!

          • lakysa22 napsal:

            Neobejde!!!!

          • lakysa22 napsal:

            Všechno, co chci utrajit, nejen rum, dávám v kuchyni za hrnce – tam nehledá nikdo?

  6. Vera M. napsal:

    My tyto višně v coko děláme s dcerenkou ( tak říkám manželově dceři ) každým rokem jako jeden druh cukrovi a má obrovský úspěch . Jednou jsem zanedbala sezónu visni a zapomněla koupit k nalozeni do rumu , tak jsem tajne zakoupila cca 14 dnu předem par visnovych kompotu , stavu zkonzumovala a višně zalila rumem. Dalo se to, vyšlo mi to, nikdo nic nepoznal ?

  7. kvetula.v napsal:

    Tak bych řekla, že místo party kuchařek se tu sešla parta alkoholiček 😀
    Já letos dostala košík višní – sice drobnějších, ale dobrých a část skončila v malých sklenicích v rumu. Sice měly sloužit k jinému účelu, ale jsem fest nahlodána, že jednu sklenku nechám hezky okapat , spáchám nějakou čokoládu a bude se vyrábět kvalitní mon cheri ! 😎

  8. a.rena napsal:

    Griotce a pak ovoci v alkahůlu (jakémukoliv) jsem nikdy nepřišla na chuť. Takže ani višně v čokoládě mi nic neříkají. Já celkově ani nemusím ovoce s čokoládou nebo čokoládové/kakaové moučníky s ovocem. Toto všechno přenechávám ostatním, aspoň na ně víc zbude a já neztloustnu. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..