Protože přijel Pavlínka, tak jsem pekla variaci na pastýřský koláč.
Některé rady jsem dostala od dcery Elišky.
Brambory
houby, jehněčí maso, papriky a další zelenina, cibule, sůl, trochu koření podle chuti, máslo, mléko,
Gouda, sýr tvrdší (přivezl syn)
Brambory jsem uvařila ve slupce, oloupala, nastrouhala, smíchala s trochou mléka a rozpuštěného másla, tak aby vznikla hodně hustá (spíš tuhá) kaše. Polovinu jsem navrstvila do pekáče na dno.
Maso jsem měla uvařené, jen jsem ho umlela nahrubo, přidala cibuli a podušené houby.
Do masové směsi jsem přidala papriku, rajče a trochu rajského protlaku, promíchala a navrstvila na první vrstvu bramborové kaše.
Překryla jsem druhou vrstvou kaše a navrch jsem položila na plátky nakrájené oba sýry. Pekla jsem v troubě asi 3/4 hodiny.
Recept vyzkoušela a na komentář od Pavlínky se těší: Jana Macůrková
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…