300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
voda na zadělání
špetka soli
špetka cukru
3/4 kostky droždí
slunečnicová semínka
Z mouky, vody, soli, cukru a droždí vypracujeme těsto, do kterého přidáme polovinu slunečnicových semínek, která jsme umleli na jemno.
Necháme vykynout, vytvoříme 2 podlouhlé bochánky (spíš silnější veky), potřeme slanou vodou a posypeme celými slunečnicovými semínky.
Necháme jště chvilku vykynout a pečeme v troubě asi 40 minut do lehkého zčervenání.
Chleba pekla: Jana Macůrková
Omlouvám se Jani, jen vzkaz pro Boye. U receptu 992 máš vyjádření k enoki.
🙂
Tohle není odkaz ani reklama, to se omlouvat nemusíš.
Davam seminka nemleta, chci je citit pri kousnuti, ale ten recept zkusim, tesim se, diky…. ?