210 g hladké mouky,
20 g kakaa,
70 g moučkového cukru,
40 g mletých ořechů,
140 g tuku,
skořice,
citronová kůra,
vanilka
Vypracovat těsto, plnit maličké formičky, upéct, plnit náplní z rybízové marmelády, 300 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkového cukru a rumu. Nastříkat kakaový nebo karamelový krém a máčet v čokoládě (já dozdobila půlkou valškého ořechu).
Pozn: Velice dobrá je kombinace rybízové marmelády a ořechů, sama jsem tomu nevšřila, ale je to hodně pikantní, lze navíc kápnout lžičku rumu. Těsto je velice křehké a jde docela špatně z formiček.
Jedna vychytávka na polévání čokolády – předtím dát nazdobené košíčky (koule p.) na noc do mrazáku.
Další várku ořechů zpracovala: Jana Macůrková
Jestli to jde špitně z firmiček, tak bych zkusila ty Izidórky… A nepomohlo by vymazání??
Ono je spíš nešlo z těch formiček vyndat, to je ale asi spíš tvarem formiček. Já potom dělala to, že jsem každý lehce v okraji napíchla na kovovou jehlu a lehce zatáhla a šly ven.
Máš možná ty formičky blbě vymazané nebo málo vypucované…..klopí se to za horka nebo musíš nechat vychladnout? každé těsto chce svoje….
Formičky nikdy nevysypávám, a navíc byly úplně nové. Ale jak jsem psala výš, bylo to asi tvarem formiček. Jakoby byly lehounce zahnuté dovnutř.
že by byly málo vypucované, najdi si Mytí formiček….
Rybízovou marmeládou s ořechy a rumem je mazané cukroví (tygří slzy), které jsem Ti poslala. Taky když jsem to dělala poprvé, mě ta kombinace připadala divná. Není divná, je výborná. Nemusí být všechno mazané máslovým krémem nebo marmeládou, popř. čokoládou.