1 kg hovězíha masa
(kližka, loupaná plec)
60 dg krájená cibule
2 lžíce sladké papriky
1/2 malé lžičky ostré papriky
10 stroužků česneku
majoránka, pepř, sůl
hladká mouka na zahuštění
olej nebo sádlo
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a necháme lehce zatáhnout. Posypeme paprikou, přidáme ostatní koření, sůl a česnek, promícháme.
Zalijeme 1,5 l vařící vody, postavíme na kamna a necháme asi 3 – 4 hodiny vařit mírným varem. Poté zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě, krátce povaříme a potom už jen hledáme kousky masa, které se skoro rozvařily.
Podáváme s knedlíkem, pečivem, chlebem nebo těstovinami, jak kdo rád. A nemělo by chybět dobře vychlazené……
Pokud chceme hodně silnou chuť, můžeme přidat hovězí bujon, 1 – 2 kostky.
Oběd podle mistra Vrabce včera vařila: Jana Macůrková
Výborná klasika, ke které není co dodat.
Guláš k snídani, k obědu i k večeři. Dodá energii i chuť na pivo.
Holt, musím k přílohám připsat i to pivko, které že si dáváš?
Zachutnalo mi nové Kutnohorské. Všechny varianty.
Naprosto souhlasím:snídaně oběd večeře!A pivo je samosebou.
Teď jsem koukala na seznam receptů a jsem v šoku, že mezi 1010 recepty hovězí guláš doposud nebyl. Takže ještě že na něj měl Vlastik chuť.
To je tedy závažný nedostatek, ještě žes to nafrsavila…je vidět, že seš na správné pozici…
Ja davam jeste lzici rajskeho protlaku…ale jinak klasika 🙂
Já podle sezony. V létě dostává papriky a rajčata a v jiných dobách buď protlak, nebo sekaná rajčata z piksly a lžíci nějaké paprikové pasty. Jo, guláš můžu furt…
Já úplně stejne , v lete tam soupnu i papriky a rajčata a je zase vynikající . Ještě teda kmín a když zbude , nakrajim tam ještě mladé cukety , provarim a mám vynikající smes na spagety . Jooo, guláš , to je dobrota
Nejste vy všichni příbuzní mého muže? Ten by taky mohl mít guláš furt. Včera jsme byli s dcerou a jejím přítelem na obědě. Muž ani nemrkl na lístek a chtěl guláš, My si dávali panenku, steaky a on byl spokojený s gulášem.
Minulý týden jsem chtěla kluky a šéfa pozvat na oběd na oslavu mého babičkovství. Odmítli, chtěli abych jim uvařila guláš. Tak byl, já do něj dávám velké kusy hub, to taky není marné.
To jsem zrovna dělala tento víkend. Klasický guláš a v mražáku houby, které bylo potřeba zlikvidovat. Byla jsem překvapená chutí. Jen jsem si to netroufla vyfotit a dám sem, říkala jsem si, že je to zhůvěřilost, která by mi neprošla. Tak jsem ráda, že to nedělám sama.
Oprava, vařilo se u nás. Já jen radila, chytly mne záda a ještě pořád trpím.