(1012) Mandlové lupínky

4 bílky,
100 g cukr krupice,
100 g hladké mouky,
200 g neloupaných mandlí

V míse se vyšlehají bílky, pak se přidá cukr. Poté ručně vmícháme mouku a pak i mandle. Směs dáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30-40 min na 180°C. Kontrolujeme špejlí.

Po vyklopení zabalíme do utěrky a necháme vychladnout, ideálně do druhého dne. Pak nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky, které rozložíme na plech, a dosušíme v troubě při 120 °C. Musí být úplně křehké (zkouším, jestli se zlomí mezi 2 prsty, musí „zvonit“ jako suchárky).

Může být i méně mandlí – v původním receptu bylo jen 100 g, ale mě to takhle chutná lépe.

Varování: Pokud nejsou dost suché, tak jsou dost houževnaté. první rok, co jsem je pekla mě to stálo kus zubu.

Recept i varování poslala: Peříčko

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1012) Mandlové lupínky

  1. jarybarka napsal:

    Hele tohle teda vůbec neznám.A když Peříčko varuje kvůli chrupu se i trochu bojím. A tak mě napadlo jestli by to třeba nešlo pokapat rumem a namočit do čokolády a obalit ještě v kokosu?Ale né to jsou zase opilí čerti.Z perníku na strouháni plátky pocmrndané rumem a ta čokoláda a kokos.A uleželé moc dobré.A ke všemu ještě nepečené a bez mastného krému…

  2. jarybarka napsal:

    Já věřím.A líbí se mi.Právě to že jsou jen tak.Bez krému.A ty mandle musí být mňamka.
    Já tu plácala blbiny aby se někdo zapojil do komentářů.
    Asi všechny pečou?

  3. a.rena napsal:

    Já mám tyto křupinky taky moc ráda, ale nikdy mi nezbudou bílky, tak nemám z čeho dělat. Dnes jsem zamísila na peníky z kila mouky (svoje oblíbené z dvojího těsta), chystám se na pečení. Letos už budou „pomáhat“ dvojčata, tak se těším. Ostatní pečivo až příští týden. Nepeču toho moc, tak to bude rychlé.

  4. jarybarka napsal:

    Já asi začnu kakaovými kokosovými a skořicovými a oŕechovými sušenkami ze strojku.To je na rozjezd akorát.To jde raz dva.Jedno těsto jiné pŕíchutě a jiné zdobení.Pak se uvidí.

  5. Ivana P. napsal:

    Díky děvčata, už jsem začala mít mindráky, že moje oblíbené cukroví, je asi dost divné, když nikoho nezajímá :o)

  6. a.rena napsal:

    Hele, Ivo, když nepošleš hotový výrobek, pošli aspoň bílky. Jsem ochotná si je spáchat sama. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..