brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky
cibule ( čím více, tím lépe )
tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená )
lze dát ale i anglickou
vejce
pepř, majoránka (někde)
sůl, olej
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při servírování položíme na brambory.
Náhodně nalezený tyrolský recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Tak to jsem nevedela, ze rada jim tyrolskou kuchyni. Delavam si to, kdyz zbudou
uvarene brambory ve slupce, osmahnu, jak popisujes a pridam si jeste hrasek.
Mam to rada, je to mnamka…..
Tak teď už to víš. Já to do minulého týdne nevěděla taky. Ale hledala jsem něco úplně jiného.
Bych dala — klidně i k snídani, mňam.
Zkusím – ale nevím, jestli se mi prdaří přesvědčit to vejce, aby si sedlo?jinak hrám body zalévám vejci, (hrášek si taky přidám) selská omleteta je moje oblíbené jídlo.
Sakra, já myslela, že Lakyštinu ovládám plynule, ale teď jsem mimoň, „hrám body“ = brambory?
Je vidět, že to fivládáš dokonale… Asi začnu používat poštovní holuby?
Tak tyhle holuby velikosti tučňáka směřuj ke mně. Nadívaní budou OK…
Všechno, co má peří, nebo plave Ti přenechàm a ještě budu věnečná!!
???
Taky bych si to dala, jednoduché, ale mňamozní.
Nejlepší a nenahraditelnou chuť tam dělají ty brambory varene ve slupce , ze ?
To bych si od rány dala, ani by tam nemusel být ten bonus v podobě volského oka.
Jakmile mi zbývá pár brambor, už je honím po pánvi :-), dokonce jsem se zbytkem těstovin spáchala poprvé v životě grenadýrmarš, bez škvarků, bez slaniny a bylo to výborné. Když mé prokletí je, že mi chutná FŠECKO! 🙂 🙂
Vypadá to dobře a krásně se zlikvidují zbytky. A jídlo pro tento čas ideální. Já bych k tomu musela ještě kyselou okurku anebo zelí. Jak peču sladké, tak jsem vždy přeslazená. Takže tlačenka s cibulí a octem a navíc pivo to vždy jistí. To je moje nejobvyklejší jídlo v době pečení cukroví, případně jeho zdobení.
Ano, tlačenka, ocet, hodně cibule taky máme moc rádi. Jak je všechno přeslazené, není nic lepšího
Perfektní jídlo a já ještě přidám nakrájené plátky česneku. V tomto hnusném počasí nám to vyhovuje. Jinak česnek dávám málem i do čaje. 🙂
Jj, to mám taky ráda ….. a ze zbylých brknedlíků je to taky skvělý ☺