1 velký celer
2 – 3 porce rybího masa
200 ml majonézy
sůl
pepř
nové koření
citron
Porce ryby dáme uvařit (pokud máme zbytky smažených ryb, oloupeme stouhanku a kůži)
do vody přidáme několik kuliček nového koření a lžičku soli. Jinak nové koření umeleme na mlýnku na koření a vmícháme spolu se solí a pepřem až do hotové pomazánky.
Rovněž uvaříme celer, ale pouze do poloměkka.
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, ryby zbavíme kostí a kůže a vidličkou rozdrtíme na kousky.
Majonézu smícháme se šťávou z jednoho citronu (citronem nešetřete), přidáme rybí maso a celer, dosolíme, opepříme a přidáme špetku mletého nového koření.
Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny uležet.
Používáme jako podklad na chlebíčky nebo jednohubky.
Pozn: některé recepty přidávají ještě mrkev pro barvu.
Zbytky ryb zpracovala: Jana Macůrková
Jani, věřím, že i ten Tvůj salátek bude dobrý. Vyzkouším, jen teď již nemám vhodnou rybku, ale ten můj určo nějakou chytí, tak zkusím.☺
Já tu měla zbylé dvě porce štiky, tak jsem ho udělala, ať máte na Silvestra inspiraci.
To asi neklapne, ale v roce 2019 bude určitě. Potom dám vědět, jak chutnal ….. mno, nic špatného v něm není, tak chutnat bude, neboj. Zase bude obměna za ten můj. ?
A já jdu naložit rychloutopence a utopence v majonéze (ty teda udělám až v neděli, abych tady nekecala nesmysly), na Nový rok, jak když je ta mládež najde ??
Ty v majonéze vyfotit a poslat.
Já si myslím, že jsem je zde již několikrát psala ….. ale Tvé přání je mým rozkazem. Tož vyfotím, napíšu a pošlu ?
Pokud ano, tak v komentářích, ale fotku asi nemám, ale zde každá fotka dobrá.
Utopenci podle Úsměvky – recept 895, ale bez majonézy.
Jani, pošlu, nebůj ?
Když zbude rybička, tak tato humrová pomazánka musí být dobrá. My máme trošku jinačí – myslím, že jsem to už dříve v komentářích psala. Na jemném struhadle nastrouhat syrovou mrkev a celer /poměr 2:1/, najemno nakrájet vajíčko natvrdo, cibuli, trochu osolit a spojit majonézou . Taky dávám jako podklad na chlebíčky, nebo na chuťovky, nebo jen jako pomazánka na veku, bagetu.
Já dělávám falešnou humrovou : do poloměkka uvařenou mrkev a celer + strouhaný tvrdý sýr + dochucení a majonéza. 😎
Takhle jsem to delala taky, uplne presne, ale dnes to delam vetsinou z krabich tycinek, oboji je dobre….
Jo, na humrovou pomazánku existuje mnoho variací, jak už tu bylo psáno, já někdy povařím jen kousek dobrého filé z tresky, doplním také mrkví a celerem (sterilovaným nebo povařeným) a dochutím citronem, pepřem, solí a pak spojím s trochou kysané smetany a majolky.
tohle je ta správná humrová…..tu mě naučila mamka…..