(1068) Křepelky nadívané

4 křepelky

4 housky nebo rohlíky
2 vejce
kousek šunky
petrželka
sůl, pepř

máslo
Křepelky omyjeme, případnš dočistíme a osušíme. Připravíme si nádivku, kterou křepelky naplníme (kupodivu se do nich vejde docela hodně). Potřeme rozpuštěným máslem, lhce osolíme, podlijeme a pečeme asi 1 hodinu.
Podáváme s opečenými brambory, kaší nebo s americkými bramborami.
Pozn: 1 křepelka = 1 porce, masíčko je velmi chutné a jemné.

Sváteční oběd pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1068) Křepelky nadívané

  1. jarybarka napsal:

    Křepelky jsem nikdy nejedla a ani to nehrozí…ale zase ta NÁDIVKA.Tak zítra jedu nakoupit a peču kuře s nádivkou uvnitř a venku a všude okolo!Dnes francouzké brambory od fčéra se zelným salátem.

  2. Vera M. napsal:

    Jana to má všechno sup sup hotové. Já bych nad tím dumala 100 hodin , jak to mám vymazlit. A nedejboze potom aby to nedopadlo

    • Jana Macůrková napsal:

      Věro nemám, ale já si vždycky chystám pro Bramboračku tak, aby při jednom vaření bylo těch receptů několik. Jinak bych to asi naplňovat nestíhala. Takže pravidelně za víkend tak 4 – 6 receptů, něco pošlete vy a tak mám zásobu vždy dost daleko dopředu a Helenka taky, takže to jde.

  3. Vera M. napsal:

    No já bYch to nedala . Buď jsem lina kuchařka nebo jiny oddíl … ale to tvoje tempo vůbec vůbec . …. a Usmevka a Boye …. a ostatní ….. já jsem asi pomalejší nebo nevím

  4. Jiřina napsal:

    Krásná porce, ale taky nemám možnost koupit křepelku. Bude jako obvykle kuře a nádivky dělám vždycky hodně, nikdy nezbyde, ale kuře vždycky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..