4 křepelky
4 housky nebo rohlíky
2 vejce
kousek šunky
petrželka
sůl, pepř
máslo
Křepelky omyjeme, případnš dočistíme a osušíme. Připravíme si nádivku, kterou křepelky naplníme (kupodivu se do nich vejde docela hodně). Potřeme rozpuštěným máslem, lhce osolíme, podlijeme a pečeme asi 1 hodinu.
Podáváme s opečenými brambory, kaší nebo s americkými bramborami.
Pozn: 1 křepelka = 1 porce, masíčko je velmi chutné a jemné.
Sváteční oběd pekla: Jana Macůrková
Křepelky jsem nikdy nejedla a ani to nehrozí…ale zase ta NÁDIVKA.Tak zítra jedu nakoupit a peču kuře s nádivkou uvnitř a venku a všude okolo!Dnes francouzké brambory od fčéra se zelným salátem.
Já mám přísun od pána, který je chová na vajíčka. Tak jsem to chtěla vyzkoušet. Oběd je to velice luxusní, cena asi 50 Kč na jednu křepelku.
To je právě dobře,že nám můžeš nabídnout i něco neobvyklého.Mě se to líbí.?
Jana to má všechno sup sup hotové. Já bych nad tím dumala 100 hodin , jak to mám vymazlit. A nedejboze potom aby to nedopadlo
Věro nemám, ale já si vždycky chystám pro Bramboračku tak, aby při jednom vaření bylo těch receptů několik. Jinak bych to asi naplňovat nestíhala. Takže pravidelně za víkend tak 4 – 6 receptů, něco pošlete vy a tak mám zásobu vždy dost daleko dopředu a Helenka taky, takže to jde.
No já bYch to nedala . Buď jsem lina kuchařka nebo jiny oddíl … ale to tvoje tempo vůbec vůbec . …. a Usmevka a Boye …. a ostatní ….. já jsem asi pomalejší nebo nevím
Krásná porce, ale taky nemám možnost koupit křepelku. Bude jako obvykle kuře a nádivky dělám vždycky hodně, nikdy nezbyde, ale kuře vždycky.
Že jo u nás taky spíš zbyde kuře než nádivka.Mě stači nádivka se sosíkem a brambor.Úžasný labůžo.