600 g hladká mouka
300 – 400 ml mléko
80 g cukr
2 lžíce oleje
3 žloutky, kostka droždí
Vanilkový cukr
Když jsem smažila donuts neboli donáty, tak mi z vykrojených středů vznikly krásné malé koblížky. A bylo mi líto je zpracovat znova a tak šly do oleje a byly usmaženy.
Po usmažení byly posypány vanilkovým cukrem, lze je i rozkrojit napůl a naplnit pudinkem nebo marmeládou.
Minikoblížky smažila: Jana Macůrková
Dobrota veliká, já nemusím ani ničím plnit. Teď se musím držet trochu zpátky, moje krev už si podává ruku s diabetem. Jen co se trochu ustálí, tak koblížky budou ať se děje co se děje. 🙂
Jj, syn je odmala do teď „koblížkovej“?
Koblížky, šišky, to je mňamka. Jenom kdyby mi po nich nebylo blbě :-(. Díky kvasnicím je můžu až druhý den a to už není ono.
Já pekla štrúdly, osm nohavic, taky dobré. Včera jsem na přání dětí dělala langoše. Neodolala jsem a jeden si vzala, sice bez česneku, ale jedlou sodou jsem ho musela „zajíst“.
Kdybyste jedli koblizky od Veverky , tak lepší jsem fakt v životě neměla !!! To je fakt mistryně koblizkova ???. Ale to není nic proti těmto . Jen hlásím Mistryní světa v koblihach
Když mi je nepošle a nepošle, ráda bych je uveřejnila, takhe musím vymýšlet sama samička. Sice mám pořád zásobu, ale každý recept je dobrý.