(1076) Jehněčí se zeleninou z jednoho hrnce

1 kg jehněčího masa
1 kg zeleniny – velké kousky
cibule
máslo
sůl, pepř

nové brambory
Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájené jehněčí maso, necháme chvilku zatáhnout, podlijeme vařící vodou a necháme pod pokličkou dusit na velmi mírném plameni asi 1,5 hodiny, než je maso skoro měkké.
Přidáme zeleninu, nakrájenou na velké kusy (kupuji v Makru nebo od Polar) a necháme ještě asi 1/2 hodiny dodusit.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme s vařeným bramborem.

Dneska vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1076) Jehněčí se zeleninou z jednoho hrnce

  1. jarybarka napsal:

    Je to tu jedna perla za druhou!Jehněčí jsem neměla leta letoucí,protože jak psala včera Boye mě odradí cena.
    Ryby většinou nekupuji tak dnes bude candát pečený v troubě.Na pelíšku z anglické slaniny,zadíčka mu pošimrám plátkem másla do bříška šoupnu citron na čtvrtky a větvičku rozmarýnu.S vaŕeným bramborem a sosem z těch dobrot to bude ňamka.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani, to muselo být mláďátko, co? Ta jsou nejlepší.
    Jehněčí maso je dobré, jen mám zkušenost, že se musí odblanit, jinak má takový zvláštní pach i chuť.
    Až někdy zase kousek dostanu, tak chci vyzkoušet – pokrýt anglickou, česnek, rozmarýn, sůl a brusinkovou omáčku z červeného vína, másla a brusinek k tomu.

  3. blahovka.h napsal:

    Zase jehněčí? Slintám . . . .
    My měli kološvár na přání muže (měl včera narozeniny). Obrovský pekáč, děťátka vyfasovala krabičky a nám zbylo sotva na zítra na oběd.
    Tady je hnusně, prší, sněží a fičí. Asi si půjdu udělat nějakou bylinkovou koupel, ve vaně usnu a budu muset dopouštět teplou vodu ;-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..