(1099) Hemenex – opět jedno retro

3 plátky šunky
3 vejce
lžička oleje
sůl,
pepř,
paprika
kečup na ozdobu
pečivo
Tady asi není moc co psát, olej rozehřejeme na pánvi, položíme a opečeme plátky šunky
rozklepneme příslušný počet vajec, osolíme, okořeníme, ozdobíme, sežpapáme….
a sama, tohle u nás kromě mě nikdo nejí, tak mám já víc, heč!!!

Nedělní snídani si připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

38 komentářů: (1099) Hemenex – opět jedno retro

  1. Ivana P. napsal:

    Retro? Já si to pravidelně dělám k jídlu 🙂 akorát v rámci rychlejšího kornatění tepen pod to dávám anglickou slaninku

  2. jarybarka napsal:

    Moje velmi častá snídaně.Dnes dalamánek s pomazánkovým debrecínkou a ředkvičkami.

  3. Imelda napsal:

    A já hned po ránu škvarkovou pomazánku. Výborná

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    U nás dnes chléb, máslo a džem, k tomu kýbl čaje …. taky výborný.
    A protože jsem ouplně blbá a místo bůčku na holanďáky jsem vyndala plecko, tak jsem musela improvizovat a vařím hned dva obědy – z části vepřové na houbách s omajdou a rýží a pikantní výpečky se zázvorem, česnekem, tymiánem a slaninou. K těm asi hodím zelené fazolky a brambor.
    Já vím, mám si to popisovat, ale říkala jsem si, že to přece poznám …… ?

    • Jana Macůrková napsal:

      U nás k obědu vídeňský telecí řízek (originál) na máslíčku, k tomu vařený brambor. A kompot, alespoň já a synátor, který telelsí koupil v Praze. A bylo mňam…

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Takže tenký, smažený na přepuštěném másle a veliký jako kolo od vozu? Mno, oni k němu rádi brsalát, ale rozumím Ti ….. je krátký čas od Vánoc

        • Jana Macůrková napsal:

          Tak veliký nebyl, byly dva menší, ale na máslíčku smažený a hodně pomalu.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Oni to maso krájí nadvakrát …. první řez nedokrojí a ten druhý už ano (něco jako když děláš kapsu na plněné řízky). Potom jen jemně naklepou, naříznou, aby se moc nekroutil a obalují. Ale to podle nich není tak důležité (i když na velikosti si zakládají), jako smažení na přepuštěném másle ….. na tom si opravdu zakládají. A věř mi, mám tam kemošku a kemoše, kteří se tím živí. ?

          • Jana Macůrková napsal:

            Pro Úsměvku – ono je to ještě složitější – nakrájet, lehce naklepat a namočit do slaného mléka najlépe přes noc. Potom obalit v hodně jemné strouhance a potom teprve klasický trojobal a smozřejě to máslíčko. Mám stažený receot z rakouské kuchařky. Byly výborný.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Tomu věřím, telecí je vždy lahůdka největší

  5. kveta.batkova napsal:

    To jsem si říkala taky, dokud jsem místo vepř. jazyka na ovar uvařila vepř. panenku.

  6. jarybarka napsal:

    Když už vařite i oběd tak já květák asi 4x jinak.Byl obrovský tak obalovaný zapékaný pak se strouhankou a placičky .

    • Usmev.na.moji.tvari napsal:

      Květák miluju, kromě „namozeček“ …. ten fakt nedávám. Ale pořád a pořád budu říkat, že největší úspěch má Haderach pečená květáková poblivka ….. tu prostě milují fšici ?, potom následují placičky a potom nevím ….. obalovaný moc nedělám, páč nemám friťák a na pánvi se blbě smaží.

  7. blahovka.h napsal:

    Tak tohle si dát k snídani, tak mě vezou :-(. Jsem tvor nesnídající. Po ránu jsem se krmila jen jako těhule. Ráno kýbl kafe se smetanou, noviny a cígo. Vím, že se to nemá, ale to je to jediné, co mě dokáže rozchodit. Pak se tak za dvě hodiny můžu najíst. Ale když to tak vezmu kolem a kolem, já vlastně snídám v noci. Dnes ve tři hodiny to byl banán. Včera kus štrúdlu, někdy horalka a nebo kus sýra. Prostě mě v noci vzbudí nejen močový měchýř, ale i hlad. A hladová usnout nedokážu.

  8. olinamusilova napsal:

    Zrovna toto jsem snídala včera, jen s malou změnou, nechám si na pánvičce kousek místa a přidávám si opéct rozpůlená cherry rajčátka posypaná provensálským kořením.

  9. Jiřina napsal:

    Já dneska k snídani dva rohlíky s anglickou a caro to bylo v devět. Oběd pečený mník jen obalený v hladké mouce a posypaný kořením a k tomu pečené brambory v troubě. Jako zákusek retro dvoubarevný pudink s piškoty a navrch šlehajda a protože jsem mlsná jako čert, tak politý trochou vaječného koňaku. Bylo mi neskonale dobře. Večeřet už nebudu, ne že bych neměla co, ale už se do mne nic nevejde. 🙂

  10. hrabeboto napsal:

    Tak u nás k snídani tažený štrůdl. k obědu ovar s křenem, a k večeři prdelačka a jitrnice. Až mi trochu slehne dám nějaké menší jelítko.

  11. blahovka.h napsal:

    Já dělala sekanou svíčkovou (maso od soukromníka). Dodal už namleté 3 kg a tak bylo dilema jestli dát část do mrazáku syrové a nebo dát tam polotovar. Vyhrálo to druhé. Byly toho 4 šišky a tak mám dvě se zeleninou zmrznout a za měsíc jen nechám rozmrazit a dodělám omáčku. V pátek jsem po létech dostala vepř. slezinky a protože zkouším co se dá vše udělat v pomaláči, tak už tam bydlí guláš s nožinou a slezinkami. Zapnu až půjdu spát a ráno doufám, že bude hotovo.
    Dcerenka si dnes odvezla svíčkovou i pro synka. Zítra přijede synek a odveze guláš i pro dcerku. Mají to dobře vymyšlené.
    Teď si dám kafe a hraběnčiny řezy. A jdu vyšívat, protože jestli budu pokračovat stejným tempem, tak tady budu muset být do stovky, abych stačila to co jsem si slíbila.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..