3 plátky šunky
3 vejce
lžička oleje
sůl,
pepř,
paprika
kečup na ozdobu
pečivo
Tady asi není moc co psát, olej rozehřejeme na pánvi, položíme a opečeme plátky šunky
rozklepneme příslušný počet vajec, osolíme, okořeníme, ozdobíme, sežpapáme….
a sama, tohle u nás kromě mě nikdo nejí, tak mám já víc, heč!!!
Nedělní snídani si připravila: Jana Macůrková
Retro? Já si to pravidelně dělám k jídlu 🙂 akorát v rámci rychlejšího kornatění tepen pod to dávám anglickou slaninku
Moje velmi častá snídaně.Dnes dalamánek s pomazánkovým debrecínkou a ředkvičkami.
A já hned po ránu škvarkovou pomazánku. Výborná
U nás dnes chléb, máslo a džem, k tomu kýbl čaje …. taky výborný.
A protože jsem ouplně blbá a místo bůčku na holanďáky jsem vyndala plecko, tak jsem musela improvizovat a vařím hned dva obědy – z části vepřové na houbách s omajdou a rýží a pikantní výpečky se zázvorem, česnekem, tymiánem a slaninou. K těm asi hodím zelené fazolky a brambor.
Já vím, mám si to popisovat, ale říkala jsem si, že to přece poznám …… ?
U nás k obědu vídeňský telecí řízek (originál) na máslíčku, k tomu vařený brambor. A kompot, alespoň já a synátor, který telelsí koupil v Praze. A bylo mňam…
Takže tenký, smažený na přepuštěném másle a veliký jako kolo od vozu? Mno, oni k němu rádi brsalát, ale rozumím Ti ….. je krátký čas od Vánoc
Tak veliký nebyl, byly dva menší, ale na máslíčku smažený a hodně pomalu.
Oni to maso krájí nadvakrát …. první řez nedokrojí a ten druhý už ano (něco jako když děláš kapsu na plněné řízky). Potom jen jemně naklepou, naříznou, aby se moc nekroutil a obalují. Ale to podle nich není tak důležité (i když na velikosti si zakládají), jako smažení na přepuštěném másle ….. na tom si opravdu zakládají. A věř mi, mám tam kemošku a kemoše, kteří se tím živí. ?
Pro Úsměvku – ono je to ještě složitější – nakrájet, lehce naklepat a namočit do slaného mléka najlépe přes noc. Potom obalit v hodně jemné strouhance a potom teprve klasický trojobal a smozřejě to máslíčko. Mám stažený receot z rakouské kuchařky. Byly výborný.
Tomu věřím, telecí je vždy lahůdka největší
To jsem si říkala taky, dokud jsem místo vepř. jazyka na ovar uvařila vepř. panenku.
Už jsem to zde psala, moje mamina si takto mrazí hotové knedle (neuvařené) …. tož takto vyndala pár knedlů z mrazáku, hodila je do vody, uvařila, pocukrovala, posypala skořičí, pokapala máslem ……… a zjistila, že byly plněné uzeným ??
Když už vařite i oběd tak já květák asi 4x jinak.Byl obrovský tak obalovaný zapékaný pak se strouhankou a placičky .
Květák miluju, kromě „namozeček“ …. ten fakt nedávám. Ale pořád a pořád budu říkat, že největší úspěch má Haderach pečená květáková poblivka ….. tu prostě milují fšici ?, potom následují placičky a potom nevím ….. obalovaný moc nedělám, páč nemám friťák a na pánvi se blbě smaží.
Tak tohle si dát k snídani, tak mě vezou :-(. Jsem tvor nesnídající. Po ránu jsem se krmila jen jako těhule. Ráno kýbl kafe se smetanou, noviny a cígo. Vím, že se to nemá, ale to je to jediné, co mě dokáže rozchodit. Pak se tak za dvě hodiny můžu najíst. Ale když to tak vezmu kolem a kolem, já vlastně snídám v noci. Dnes ve tři hodiny to byl banán. Včera kus štrúdlu, někdy horalka a nebo kus sýra. Prostě mě v noci vzbudí nejen močový měchýř, ale i hlad. A hladová usnout nedokážu.
Já teď co dělám hlídacího psa (hlídám manžela) tak snídám tak v 10 – 11, obědvám tak ve dvě a večeřím na dvakrát, jednou tak v 6 a podruhý v noci, okolo 11 hodiny večer, spát ale chodím tak ve tři.
Z novin by se mi neudělalo dobře, cigaretu neznám, moji rodiče byli pro mně tak odstrašujícíí případ, že mě to nikdy nenapadlo ani zkusit a kafe nepiju od doby třetího těhotěnství. Banány můžu v množství větším než velkém, sýr taky, horaly nejím.
Nějakou vadu mít musím.
„Horaly“ nejím, jen tak jednou za měsíc horalky a to jen od jedné nejmenované firmy :-).
Přesně, nehoním mužský, nechlastám ….. tak aspoň jednu neřest si můžu dopřát ?
Občas, když dorazí Pavlínka, tak jdeme spolu na pivko, to manžel nepije, tak tohle je snad jediná neřest….no a potom samozřejmě Bramoračka poslední dva roky, díky ní hřeším, co se jídla týká..
Úsměvko, takhle se mi kdysi představil můj muž: “ Jsem nepiják, nekuřák a nemrava“. To první jsem pochválila, to druhé mě nevadilo a to třetí jsem srovnala :-). Jsme spolu už 36 let a 30 let na to budeme mít na podzim „papír“.
To jsme na tom stejně …… já vůbec nedávám teplé snídaně, džogurt, kus rohliku, chleba, pár piškotů ……. ale nic teplého.
Když vidím na poradách tu bandu, co si nandají teplé párky, k tomu vrstvu slaniny, volská oka, smažená vajce ……. se otáčím naruby. Vezmu svůj celozrnný chléb, kousek másla a džem a jdu.
Já vynechávám i snídaně na dovolené. Vozím s sebou ponorný vařič a tak hodně brzy vstanu, udělám kafe, sednu na balkón a kochám se.
Zrovna toto jsem snídala včera, jen s malou změnou, nechám si na pánvičce kousek místa a přidávám si opéct rozpůlená cherry rajčátka posypaná provensálským kořením.
Já dneska k snídani dva rohlíky s anglickou a caro to bylo v devět. Oběd pečený mník jen obalený v hladké mouce a posypaný kořením a k tomu pečené brambory v troubě. Jako zákusek retro dvoubarevný pudink s piškoty a navrch šlehajda a protože jsem mlsná jako čert, tak politý trochou vaječného koňaku. Bylo mi neskonale dobře. Večeřet už nebudu, ne že bych neměla co, ale už se do mne nic nevejde. 🙂
?? Tak to se nedivím, byla bych plná taky
Tak u nás k snídani tažený štrůdl. k obědu ovar s křenem, a k večeři prdelačka a jitrnice. Až mi trochu slehne dám nějaké menší jelítko.
PRDELAČKÁAAA! Nejlepší polívka co znám.A jelítka a jítrnice no páni tomu říkám týrání.Kdysi jsme dělávali zabíjačky.Zkusila jsem občas koupit ale to není ono.
To jelítko by nebylo marné, obzvlášť pokud bylo domácí :-).
Který příbuzný byl popraven?
Už dlouho jsem na zabíjačce nebyla, ale pamatuji si, že nejlepší z ní byl vždy ŠTRÚDL
Já dělala sekanou svíčkovou (maso od soukromníka). Dodal už namleté 3 kg a tak bylo dilema jestli dát část do mrazáku syrové a nebo dát tam polotovar. Vyhrálo to druhé. Byly toho 4 šišky a tak mám dvě se zeleninou zmrznout a za měsíc jen nechám rozmrazit a dodělám omáčku. V pátek jsem po létech dostala vepř. slezinky a protože zkouším co se dá vše udělat v pomaláči, tak už tam bydlí guláš s nožinou a slezinkami. Zapnu až půjdu spát a ráno doufám, že bude hotovo.
Dcerenka si dnes odvezla svíčkovou i pro synka. Zítra přijede synek a odveze guláš i pro dcerku. Mají to dobře vymyšlené.
Teď si dám kafe a hraběnčiny řezy. A jdu vyšívat, protože jestli budu pokračovat stejným tempem, tak tady budu muset být do stovky, abych stačila to co jsem si slíbila.
Já dělala krkovičku, hódně cibule, celá oslice česneku, zelí, brkbedík,
teď večer štrúdl, kàvu a šiju!
A stejně jsem se nezavděčila…
Nic si z toho nedělej a oslice nejsi, oni na to přijdou, ale bude asi pozdě☺☺☺??
Kopni ho do zádele …… nepárala bych se s ním – chceš x nechceš …..hotovo. 2x by neobědval, nebo by měl kecy a příště už bych vařila jen pro sebe.
Ale musím napsat, že jsem se zase zasmála …… ta „oslice“ česneku je kouzelná a zařazuji do svého slovníku. Díky ?
Jo, zazdila jsem …… když šiješ, tak potřebuju spíchnout plesové šaty, co Ty na to? ?
Na tom nic neni.Pěkný šifón spodničku a stačí pruh na výšku s tenkými ramínky.Záleži na postavě.Pokud jsi tenká más vyhráno.Já bych potřebovala kus jak na rogalo?
To znam, nevdek svetem vladne. Proto jsem vcera snidala
borsc od ctvrtka, protoze to v malem neunim. Priznam se,
ze mi pomaha predstava zpusobu vrazdy, pokazde jina.
Na dnesek, protoze budeme slavit narozeniny me jiz davno
zletile dcery a partnera vnucky, oba to maji ve stejny den,
jsem delala ptackovou omacku, piskotovy dort s jahodami,
mamincinymi rohlicky se dvema naplnemi, dve pomazanky
na jednohubky a dve naplne (houbovou a spenatovou) do
tasticek z listoveho testa-dnes upecu. Uf a jinak Usmevce
gratuluji k uspesnemu a vtipne u prokecani se do 19000??