3 větší kuřecí řízky
máslo
hladká mouka
sůl
sušené švestky
lžička kari
trochu mléka
Od řízků oddělíme spodní úzký proužek masa a rozkrojíme je na dva slabší plátky
Naklepeme, osolíme a položíme na ně sušené švestky.
Zabalíme a spojíme jehlou na maso nebo ovážeme nití.
Na másle zprudka opečeme.
Druhou část másla zpěníme, přidáme hladkou mouku a mícháme do hladka a světle béžové barvy. Přidáme vařící vodu 1 : 1 s mlékem. Do vzniklého bešamelu vmícháme kari, vložíme
závitky a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo s bramborem, můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany..
Na Slovensku jsem tohle jedla z hovězího masa s liškovou omáčkou a byl to rovněž výborné.
Recept připravila: Jana Macůrková
Švestky jdou víc ke zvěřině nebo hovězímu. Ale ….. přidala bych pořádnou slaninu, aby to chytlo tu správnou chuť a okozí nebylo vysušené. Švestky bych nejdřív namočila. Navíc bych to po osmahnutí dala péct do trouby pod alobal.
Ten bešamel mi k tomu nejde, mám pocit, že se musí se švestkami tlouct. Ale nejedla jsem, tak nevím.
Ta bešamelová omáčka je k tomu vynikající, dělá to, že to není suché.
Akorát Vlastik mi to vyfotil dřív, než jsem ji tam mohla tchu nalít.
Daleko sušší je to právě z hovězío masa.
Aha, já myslela, že to žluté na bramborách je právě onen bešamel.
Njn, Vlastík měl hlad, tak se nechtěl zdržovat ?
Je to krásně barevné.Já bych asi nechala jen tušťávu z výpeku bez kari.A slanina jak píše úsměvka se mi k tomu taky líbí.
Jasně, šťavka z výpeku, k tomu rýže …… to by šlo ?