(1181) Kuřecí rolky se sušenými švestkami

3 větší kuřecí řízky
máslo
hladká mouka
sůl
sušené švestky
lžička kari
trochu mléka

Od řízků oddělíme spodní úzký proužek masa a rozkrojíme je na dva slabší plátky
Naklepeme, osolíme a položíme na ně sušené švestky.
Zabalíme a spojíme jehlou na maso nebo ovážeme nití.
Na másle zprudka opečeme.
Druhou část másla zpěníme, přidáme hladkou mouku a mícháme do hladka a světle béžové barvy. Přidáme vařící vodu 1 : 1 s mlékem. Do vzniklého bešamelu vmícháme kari, vložíme
závitky a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo s bramborem, můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany..

Na Slovensku jsem tohle jedla z hovězího masa s liškovou omáčkou a byl to rovněž výborné.

Recept připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1181) Kuřecí rolky se sušenými švestkami

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Švestky jdou víc ke zvěřině nebo hovězímu. Ale ….. přidala bych pořádnou slaninu, aby to chytlo tu správnou chuť a okozí nebylo vysušené. Švestky bych nejdřív namočila. Navíc bych to po osmahnutí dala péct do trouby pod alobal.
    Ten bešamel mi k tomu nejde, mám pocit, že se musí se švestkami tlouct. Ale nejedla jsem, tak nevím.

  2. jarybarka napsal:

    Je to krásně barevné.Já bych asi nechala jen tušťávu z výpeku bez kari.A slanina jak píše úsměvka se mi k tomu taky líbí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..