1 humr už vařený
bylinkové máslo
nebo bylinková majonéza
pečivo
Již loni jsem doslova slintala v Makru nad humry.
Letos k narozeninám jsem dostala celkem malého (350 g) humra již uvařeného.
Byl zamražený do válce s vodou.
Podle návodu jsem ho nechala rozmrazit (celou noc – cca 14 hodin).
Poté jsem ho vložila do vařící vody na cca 5 – 7 minut.
Příloha – tmavý chléb a bylinková majonéza.
Pozn: největší strach jsem měla z otevření krunýře. Jednu chvíli jsem, neznalá věci, uvažovala i o louskáčku na ořechy. Nebylo to ale tak zlé, jak jsem si představovala. Nejdřív jsem doslova utrhla celý ocas, po jeho odtržení jsem získala asi 10 dg jemně růžového masíčka a lžičku červených jiker, byla to tedy samička. Vlastní krunýř se dal rukou loupat po kouskách.
Nejpevnější byla samozřejmě klepeta, ale i ta šla tlakem proti prkénku podrtit, po obrání kousků krunýře bylo v klepetech opět asi 10 dg tentokrát krásně červeného masíčka.
Korýše si vychutnala: Jana Macůrková
Bylo to tak dobre, jak jsi si predstavovala? ?
Já jsem kdysi dostala konzervu s krabím masem, takže jsem věděla, jaký asi bude. Když byl manžel služebně v Pákistánu, tak mi líčil, jak na recepci u ministra průmyslu dostal celého asi 1,5 kg humra, už uvařeného a s otevřeným krunýřem. A já mu záviděla. To masíčko je dobré, ale samozřejmě na najedení to není. Ale krásný dárek to byl.
Ty blaaaaaho, zajímavý dárek?. Já mám pro zetaka připravenou plotnu perské soli ( je teď taky v akci v Makru, taky na to bude asi koukat, ale co těm chlapům paneboze kupovat k narozeninám??? ). Praktických dárku už za ta léta bylo dost a dost
Já jsem nikdy pravého humra nejedla, ale věřím, že to bude mňamka, jelikož mám ráda mořské potfory. Takže Ti ze srdce přeji krásný dárek.