cca 1 kg brambor
1 sklenice/pytlík kysaného zelí
1 zakysanka
1 cibule, trocha oleje
sůl a kmín (to rozděláme v zakysance)
Do receptu patří uzené tofu, ale já dala pokrájenou šunku, může být i zauzený sýr
Brambory uvařit ve slupce, ale ne úplně do měkka. Po vychladnutí oloupat a nakrájet na plátky. Rozehřát olej, osmahnout cibulku, přidat zelí – cca 5 minut. Na plech, či do zapékací misky (vymazané) dát vrstvu brambor, zelí, tofu/šunku/sýr, trochu zakysanky, ve které bude sůl a kmín, a vrstvíme a vrstvíme.
Šoupneme do trouby na cca 25 minut na 180 st. …. musí zezlátnout.
Na vrch můžeme použít sýr, který udělá krásnou kůrčičku.
Recept poslala do komentářů: Úsměvka
Tak to je moje gusto. Mňam . Brambory, zelí atd. Tohle neznám a už se těším teda ?
Však já vím, proč sem ty recepty z komentářů vracíme. Ne každá si je stahuje nebo opisuje.
U nás,když brambory v troubě,tak lehce povařené i se šlupkou,rozkrájet na podélné čtvrtky,pokmínovat a posolit na plech s trochou sádla do křupava.Manžel to zapíjí mlékem,já si dávám trochu másla.Tak to máme nejraději.
Svatá pravda.Brambory v troubě.Už nemám doma ani šlupku a ty drahý nekoupím.Možná je zkusím pěstovat v lodžii.?Začinám se zajimat o sběr jedlých kořínků.
Já mít lodžii, vezmu pevný igelitový pytel, vyprosím si kompost a aspoň trochu brambor vypěstuju. (Znáš to pěstování v pytli Evi?) Jen tak, na pochutnání… Stejně jako mám jahůdky v truhlíku na parapetu. Jestli se to nějak nezvrtne, bude za 7let největší úroda. Snad jsem na to konečně vyzrála 😎
Včera jsme koupili v Penny rané za 22,90 – zítra ochutnáme. Zelinářovi z tržnice omrzli, kdoví kdy se dočkáme?
Květuš Mam maličkou lodžii a letnim tam obrovskou tlustici.taky pěstuju bylinky a třešňová rajčata.Dokonce i libeček.Tak tu bramboru zkusím.Jen tak pro srandu.?
No já jen jahody a bylinky na parapetu – i libeček mám ?- něco na oknech severních, něco jižních a vcelku se daří.
Už je to několik desítek let zpátky, co jsme se doslechli o pěstování brambor v pytli. Sice jsme měli zahradu (hodně velikou) a na ní i slušné políčko na brambory, ale ze zvědavosti jsme zkusili. Postavili jsme pytle na břeh úvozové cesty. Celý den na sluníčku, poctivě zalévali, brambory rostly, přisypávali jsme hlínu… Paráda až do chvíle, než přišlo období dešťů a starost jak to zakrýt, aby nám v pytli neplavaly. Ale vyplatilo se. Z jedné brambory v pytli byla větší úroda, než z té na políčku. Jen praktikovat ve velkém by jaksi nešlo.
Škoda že nemám balkon 😕
No letos to vypadá, že by brambory mohly být ve větším množství než vloni, květen poměrně studený a zálivka zatím také ne špatná, tak uvidíme. Jestli si zase zemědělci nevymyslí nějaký jiný důvod, proč brambory prodávat tak draho.
Tady je všude jenom řepka.FUJ
To je fakt děsne
Recept jsem si už z komentů uložila, ale dosud vyzkoušen nebyl – snad se dočká ?
Holky, pořád to vyjde levněji, než maso, ne?
Brambory se zelím máme moc rádi a nemusí tam být ani tofu, ani šunka, prostě jen tak. Ale takto upečené budou vynikající, my můžeme jíst brambory denně a neomrzí nás. 🙂