50 g máslo
4 lžíce mouky
1/2 l vývaru
150 ml smetany
Rebelka.bela k receptu v komentářích psala:
Omajdu ke kuličkám jsem dělala: 50 g másla rozpustit v kastrolu + 4 lžice mouky- udělat jíšku. Pak přidat 1/2 l vývaru, 150 ml smetany a 15 min povařit. Nakonec osolit, opepřit a hotovo. Dobrá byla ještě s bramborem a brusinkami.
Jako takto, musela jsem si najít, že se jedná o koule z mletého masa plněné sýrem … to mi nevadí, aspoň jsem se procvičila v hledání ??
Ale …. nějak si neumím představit bílou omajdu k pečenému mletému masu. No nic, fšecko je jednou poprvé.
Já bych řekla, že je to variace na sekanou svíčkovou. Tam ty koule také opeču, aby držely pořádně pohromadě a k nim bílá omáčka á la svíčková.
Jinak samotnou bílou omáčku bych brala jako základ pro křenovou, koprovou nebo houbovou. Ale pak nepotřebuji maso, stačí mi knedlík ev. poze vařené vajíčko.
Na sekanou svickovou v tom chybi zelenina. A koule dusim.
To je mi jasné (to bylo to á la svíčková). Čili opět jen jako základ.