1 lžíce želatina
2 lžíce studená voda
250 ml mléko
500 ml smetana (ke šlehání)
50 g cukr (krupicový)
1 a ½ lžičky vanilkové aroma
na zdobení : lístky máty, ořechy, maliny
Vodu smícháme s želatinou, necháme nabobtnat, zahřejeme a odstavíme z plotny.
Mléko, smetanu a cukr zahřejeme, odstavíme, přidáme želatinu a aroma a naplníme silikonové formičky.
Přikryjeme fólií a dáme do lednice dostatečně ztuhnout.
Zdobíme ovocem, čokoládou, ořechy, jak kdo má rád. Můžeme použít i lístky máty.
Lehký dezert vyzkoušela: Jana Macůrková
Tohle je už na zítra, ještě pořád tu mám ty dva povstalce a nemám moc času na Bramboračku a tak se uvidíme v pátek někdy odpoledne. (Komentáře občas napíšu, snad….)
Pannacottou s horkým ovocem ( případně ještě zmrzlinou nebo sorbetem) jsem už vícekrát rodinu pohostila od té doby, co jsem na chystani sama a nestíhám … přitom je moc dobra a celkove je to oblíbeny desert, když není narozeninový dort . Ale já ji dělám úplně jednoduše. Bez přípravy míchám při zahřívání ve smetaně zelatinu ( bez předchozího bobtnani). Ale dělejte podle Jany, určitě to má vychytane. Chystám se na cokoladovou ??
Věro, mýlíš se, nemám to vychytané, dělala jsem poprvé, ale dodržela jsem recept. Pro jistotu.
Jani, v případě Bramboracky recepty dodržuju a vyplatí se to. A baví mě to
Dezert vypadá a určitě i chutná velmi dobře. Už delší dobu jsem chtěla tuto
Panna cottu udělat, tak teď už se do toho brzy pustím.
Já jí také dělám přímo ve smetaně, navíc ještě část šlehny ušlehám a zamíchám do želatinové směsi. Teprve potom dávám do skleniček a ztuhnout.
Ale věřím, že i toto bude výborné.
Jednodušší desert fakt neznám, jen je třeba pohlidat, ať není moc sladká, a děti někdy chodí loupit, za málo práce hodně muziky, když se tam pak přidají další dobroty na talirky, zejo ( zapomněla jsem na tu slehnu, ale já až na talirky)
Já jednou našla recept podle Romana Pauluse a chutnal nám, tak od té doby to dělám podle něj. On právě část šlehny ušlehá do polotuha a vmíchá do směsi se želatinou.
A je to výborný, hlavně hodně rychlý a jedlý, jen kdo má čekat minimálně 4 hodiny …..
Vy jste děvčata všechny takový šikulky.Já se teď zmohla akorát na „balkán“.zrovna maji v akci v kauflu tučný tvaroh v kostce tak jsem koupila 2 a šoupla do slané lázně.Ráchá se tam už 4 dny a do salátu je perfektní.A ve slané vodě vyrží.
Evičko, ten balkán děláš tak, že tvaroh namočíš do slané vody, necháš ho tam a už nic víc?
Hm ano já ho ještě na pár místech propícha dlouhou jehlou.Voda musi být opravdu slaná.neprevařovala jsem ji.Je naložený 4 dny a dobrý.
Děkuji, vyzkouším. 🙂
Jarní bárko, tvaroh na strouhání? A musí být úplně celý pod vodou? To bych chtěla zkusit, kdo má pořád myslet na pravidelné kupování. Díky moc ?
Ne tvrdý.Je to kostka měkkého tučného teď za asi16,-právě je v akci v ká-flandu a nebo ten poloměkký olešnický takový ten trojúhelník zrnitý.Pod vodou určitě celý.
Děkuju ? Takže ten balený, ne ve vaničce. OK, fáááákt to zkusím a už se těším, jak bude dobrý. Díky
Zrovna jsem spořádala misku vanilkové zmrzliny, ale tuto krasavici bych tam ještě určitě dostala. Janička má už jistě zralé maliny. Včera při práci na zahrádce jsem ochutnala první zralé maliny. Byly sice jen tři, ale slaďoučké.
Děvčata, musím se pochlubit, včera odpoledne a v noci na dnešek pěkně napršelo – konečně!
Ještě nezrají, ale tak do týdne. Dneska jsem koukala, že ty černý začínají, na Glen Coe – fialovočervená neodnožující je asi 5 červených a postupně tmavnou.
Ach jo stále se musím přihlašovat a ověřovat ze nejsem robot.
Já to měla cca 3 týdny zpátky, také jsem nechápala, proč musím označovat výlohy a tak. Myslím si, že to nemá nic společného s Br, že je to mailem. Pořád samé ověřování a tím si stahují fšecky info o nás.
Posílám Pavlínce, ať s tím ńěco udělá.
Díky?