(1277) Kynutá ořechová bábovka

300 g hladká mouka
50 g cukr
1 lžíce rozpuštěného másla
3 žloutky
½ kostky droždí

1 dl mléko, 1 lžíce cukr
200 g mleté ořechy
2 lžíce oleje na vytření formy
Ze základních surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi ½ hodiny kynout.

Mezitím si připravíme ořechovou náplň – mléko svaříme  cukrem a ořechy na tužší hmotu.
Pozn: můžeme zahustit trochou jemné sladké strouhanky.

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 kousky, z každého vyválíme obdélník, cca 25 x 8 cm.
Potřeme ořechovou náplní, překryjeme druhým plátem, opět potřeme a překryjeme posledním plátem.

Opatrně přendáme do olejem vytřené formy, necháme ještě asi ½ hodiny kynout a pečeme až se nelepí těsto na špejli.

Babiččinu ořechovou bábovku pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1277) Kynutá ořechová bábovka

  1. henriet13 napsal:

    Mňáááám!
    A konečne můžu zase komentovat, jednu dobu mi nešlo přihlásit. Po aktualizaci systému v telefonu mám místo smajlíků čtverečky 🙁

  2. Ivana napsal:

    Bábovka vypadá opravdu velmi krásně a určitě ji brzy zkusím. Díky za inspiraci?.

  3. hrabeboto napsal:

    Takovou dělávala moje babička. Když nebyly ořechy dávala jako náplň mletý, horkým mlékem spařený a oslazený mák.

  4. Jiřina napsal:

    Krásná bábovka a jistě i dobrá, jak s ořechy, tak i s mákem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..