300 g hladká mouka
50 g cukr
1 lžíce rozpuštěného másla
3 žloutky
½ kostky droždí
1 dl mléko, 1 lžíce cukr
200 g mleté ořechy
2 lžíce oleje na vytření formy
Ze základních surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi ½ hodiny kynout.
Mezitím si připravíme ořechovou náplň – mléko svaříme cukrem a ořechy na tužší hmotu.
Pozn: můžeme zahustit trochou jemné sladké strouhanky.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 kousky, z každého vyválíme obdélník, cca 25 x 8 cm.
Potřeme ořechovou náplní, překryjeme druhým plátem, opět potřeme a překryjeme posledním plátem.
Opatrně přendáme do olejem vytřené formy, necháme ještě asi ½ hodiny kynout a pečeme až se nelepí těsto na špejli.
Babiččinu ořechovou bábovku pekla: Jana Macůrková
Mňáááám!
A konečne můžu zase komentovat, jednu dobu mi nešlo přihlásit. Po aktualizaci systému v telefonu mám místo smajlíků čtverečky 🙁
A helemese, ručně přidat jdou
Takže vítej zase mezi nás. A myslím, že máš co číst i komentovat.
Čtu poctivě každej den, jen nešlo komentovat
Bábovka vypadá opravdu velmi krásně a určitě ji brzy zkusím. Díky za inspiraci?.
Takovou dělávala moje babička. Když nebyly ořechy dávala jako náplň mletý, horkým mlékem spařený a oslazený mák.
Krásná bábovka a jistě i dobrá, jak s ořechy, tak i s mákem.