(1278) Kuře s Tabasco omáčkou

3 ks kuřecí maso (prsa vykostěná bez kůže)
0,5 šálek škrob (kukuřičný), 2 lžíce oleje
sůl

Omáčka:
1 lžíce cukr, 1 lžička omáčka sojová
0,5 lžička sůl, 2 lžíce kečup
1 lžíce škrob (kukuřičný)
2 lžíce voda (studená)
1 lžička Tabasco

V míse smícháme cukr, sojovou omáčku, sůl, kečup, škrob a vodu.
Dobře promícháme  a necháme uležet v lednici  přes noc.
Druhý den svaříme na hustou omáčku světlé zlatohnědé barvy.
Přidáme Tabasco, podle toho jak chceme mít ostrou omáčku.

Maso naložíme do směsi soli, škrobu a oleje.
Druhý den maso rychle opečeme na oleji a poté jej namáčíme do předem připravené omáčky.
Příloha: chléb, ale může být i br.kaše.

Experimentovala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1278) Kuře s Tabasco omáčkou

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jéééé, přesně takto krájel chleba můj tatínek ….. to je krásná vzpomínka na mládí. ?

  2. jarybarka napsal:

    Ajaj ještě se válim v posteli a teď už budu muset vyskočit.Vidim tu ňamku a hlad mi svírá žaludek.V noci jsem sledovala Jupiter a jeho doprovod:Ganymed Callisto Io a Europu.Nádhera.Vydržela jsem do 2h.A teď sem juknu a taky nádhera.

  3. jarybarka napsal:

    Kuřecím prsíčkům s ostrou omáčkou se nedá nic vytknout.S kopicí zeleninového salátu bych mohla denně.Lehké chutné ideální.

  4. kvetula.v napsal:

    V tomhle horku se rychlá jídla hodí . Dělám něco podobného 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..