(1284) Kuře pro plechovou hubu

2 kuřecí čtvrtky
4 PL medu
2 PL sojové omáčky
2 PL worchestru
chilli
sůl

Kuřecí čtvrtky omyjeme, dáme do pekáče a mírně posolíme. Med zahřeme tak, aby tekl a smícháme se sojovou omáčkou a worchestrem. Přidáme chilli a polijeme čtvrtky. Do pekáčku nalijeme vodu, aby byly čtvrtky asi do půlky ponořené, přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. Průběžně kontrolujeme a poléváme šťávou. Když dostanou tu správnou ,,křupavou“ barvu, otočíme a postup opakujeme. Potom, když už máme obě strany pěkně barevné, odklopíme  a necháme kůžičku dopéct. Nezapomeneme opět polévat. Pokud nám šťáva nestačí dolijeme trochu vody. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Recept mi poslal: Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1284) Kuře pro plechovou hubu

  1. jarybarka napsal:

    Moc se mi to líbí.A vypadá to že v jednoduchosti je krása.Takové kuře se obejde i bez haldy bylinek a koření a věřím,že je vynikající.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Hezkýýýýý ???
    Jako takto, určitě tam nehodím chilli, páč nemám plechovku ?, ale i bez něj to bude určo dobrý. Med udělá krásnou kůrčičku, stejně jako v majdě na žebra
    Jen hned podle fotky jsem věděla, že to je od chlapa ….. porce brkaše je opravdu chlapská. ?

  3. Jiřina napsal:

    Kuřátko je krásně upečené, jen se mi sbíhají sliny. Mám ráda pikantnost, takže vyzkouším. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..