(1287) Krevetky na česneku

1 lžíce másla
200 g krevet
3 stroužky česneku
1 lžička nasekané petržele
1/2 lžíce citrónové šťávy
sůl

Necháme rozpustit máslo,  přidáme krevety a česnek a smažíme asi 5 minut, dokud krevety nezrůžoví.  Poté přidáme petrželku, trochu citr. šťávy a sůl. Zamícháme a přestaneme smažit.

V originál receptu je jako příloha  bílé pečivo, my jsme zkusili podávat s rýží.
Pozn: měla jsem krevetky již uvařené, příprava byla rychlejší.

Podle Malé mořské kuchařky vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1287) Krevetky na česneku

  1. sharka.68 napsal:

    Ty jsi smažila uvařené krevety? Nebyla z toho suchá guma?

  2. IvaC napsal:

    No, jednou jsem si koupila male, ruzove a mrazene krevety, nechala rozmrazit,
    dala na maslo a chvilku opekala, opeprila, osolila a za staleho michani vyhodila.
    Asi jsem to neumela pripravit, ale nechutnalo mi to. Od te doby jsem to ne – zkusila…

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak holky, tyto potfory nemuseje, tož dnes (po dlouhé době?) opět čerstvý chleba, máslo, vajcata áááááá pažitka ?
    Tím ale netvrdím, že je recepísek špatný, vážně. Jen ho nebudu zkoušet …. od té doby, co pohnula chobotnice chapadlem na mojem talíři, tak hodně přemýšlím, kterou potforu sežpapám ….. a že už je to ročků, to se ta země ještě zovala Jugoška ???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..