(1252) Rybízový puding – aneb „Máte, co jste chtěly“…

2 l mléka
5 vanilkových pudingů
3 lžíce cukru
1,5  l červeného rybízu

šlehačka na dozdobení
dětské piškoty


Mléko smícháme s cukrem a dáme vařit. Do cca 2 dl mléka rozmícháme pudingové prášky a pomalu za stálého mícháme vlijeme do vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí.
Do ještě vařícího pudingu vmícháme rybíz.
Můžeme jíst ještě horké, nebo jako u nás, přendat směs do studenou vodou vypláchnutých misek (aby se lépe dal vyklopit) a nechat vychladnout.
Zdobíme šlehačkou a piškoty.

V 1/2 1 v noci chystala příjemnou snídani: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1252) Rybízový puding – aneb „Máte, co jste chtěly“…

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No, ale tohle není ono … vzpomínka mého dětství je řidší puding – čili víc mléka, než je v receptu, vmíchaná jen hrstka rybízu a jedlo se to teplé. A piškot do pudingu už vůbec ne – mokrej piškot je pro mě brekeke.

  2. jarybarka napsal:

    Já bych si taky dala horký ale zas nemám rybíz.jdu ho někam loupit…

  3. Jiřina napsal:

    Pudink milujeme, ovoce tam někdy dám, ale tak ho zamíchat do horkého pudinku jsem ještě nedělala. Co se týká piškotů, skoro vždy je do pudinků dávám, vyhovuje nám to. Zato ušlehat řádně šlehačku mi poslední dobou nejde. Mám takovou nádobku a na ní víčko s kličkou. Ať šlehám jak šlehám, není řádně tuhá, musím dát ztužovač. Včera jsem zkusila tyčák, hrůza hrůz, nějak se srazila – měla jsem čokoládovou šlehajdu, kdybych ji raději vypila, alespoň bych si pochutnala. Šlehačku mám řádně vychlazenou z lednice, tak nevím proč se mi to nedaří. Tak občas kupuji šlehačku ve spreji, ale není to ono, holt z kelímku je lepší.
    Vyzkouším do horkého pudinku dát zmrazené maliny, těch mám dost. Nebude to jako z tohoto receptu, ale musím je spotřebovat.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..