2 l mléka
5 vanilkových pudingů
3 lžíce cukru
1,5 l červeného rybízu
šlehačka na dozdobení
dětské piškoty
Mléko smícháme s cukrem a dáme vařit. Do cca 2 dl mléka rozmícháme pudingové prášky a pomalu za stálého mícháme vlijeme do vařícího mléka a mícháme do zhoustnutí.
Do ještě vařícího pudingu vmícháme rybíz.
Můžeme jíst ještě horké, nebo jako u nás, přendat směs do studenou vodou vypláchnutých misek (aby se lépe dal vyklopit) a nechat vychladnout.
Zdobíme šlehačkou a piškoty.
V 1/2 1 v noci chystala příjemnou snídani: Jana Macůrková
To jsou porce!?
Ten hrneček je normální 2 dl, a ty misky menší nemám, tak ostrý nůž to řeší….měli jsme jednu misku napůl s Vlastíkem. Neboj, nejsme tak nenažpapaný, i když bychom to asi zvládli, ale půlka opravdu stačila.
No, ale tohle není ono … vzpomínka mého dětství je řidší puding – čili víc mléka, než je v receptu, vmíchaná jen hrstka rybízu a jedlo se to teplé. A piškot do pudingu už vůbec ne – mokrej piškot je pro mě brekeke.
Tak teď jsem Tě nachytrala!! Přesně tohlke jsem mívala a teď jednou za uherský rok taky udělám, takže jsi mi jej chodila ujídat!!
Mokrý piškot v tiramisu, jinak ne..
Ale když se s tím Jana dělala obětavê v noci, dala bych si…
🙂
Ty piškoty nejsou nutný, já je dávám navrch, aby ten povrch nebyl takovej gumovej. Když to potom vyklopím na talířek, tak jsou vespod.
A zgumovatí. Ne-e 🙂 🙂 🙂
Já bych si taky dala horký ale zas nemám rybíz.jdu ho někam loupit…
Já jsem v noci hřešila – to co zbylo po nalití do misek a hrníčků (3+2), jsem sežrala horký. A jak se mi potom spinkalo….
Já našla v mrazáku poslední asi 1 – 1,5 l krásně tmavě červených kuliček, asi to byl tedy rybíz….do nové sklizně daleko, daleko….
Ještě tam jsou maliny, těch je hodně, a něco málo jahod, z těch bude v neděli pro mladíka obrácená bublanina.
No vidíš já zapoměla,že by ještě mohl byt zbytek v mrazáku.Sice čerstvý je lepší ale….
No vidíš pošmákla sis na horkém viď?
V mrazáku mám ještě několik pytlíků, napiš a já pošlu, jen si nejsem jistá, zda v těchto vedrech přežije dopravu ČP.
Pudink milujeme, ovoce tam někdy dám, ale tak ho zamíchat do horkého pudinku jsem ještě nedělala. Co se týká piškotů, skoro vždy je do pudinků dávám, vyhovuje nám to. Zato ušlehat řádně šlehačku mi poslední dobou nejde. Mám takovou nádobku a na ní víčko s kličkou. Ať šlehám jak šlehám, není řádně tuhá, musím dát ztužovač. Včera jsem zkusila tyčák, hrůza hrůz, nějak se srazila – měla jsem čokoládovou šlehajdu, kdybych ji raději vypila, alespoň bych si pochutnala. Šlehačku mám řádně vychlazenou z lednice, tak nevím proč se mi to nedaří. Tak občas kupuji šlehačku ve spreji, ale není to ono, holt z kelímku je lepší.
Vyzkouším do horkého pudinku dát zmrazené maliny, těch mám dost. Nebude to jako z tohoto receptu, ale musím je spotřebovat.
Jiřinko, já zjistila (dlouhodobým průzkumem), že ušlehat se dá šlehačka pouze z papírové krabičky, ta z plastových kelímků nikdy. A to i přes to, že na kelímku píší, že má 31%.
Mě se to daří, u nás je většinou v plastových…ale fakt je, že to jde hůř, než kedysi..
Děkuji, je fakt, že někdy se to povedlo, ale už nevím jestli byl kelímek nebo krabička, ale dám si pozor. Teď jsem víc kupovala v kelímku, ani nevím proč.