(1316) Býčí žlázy smažené

Býčí žlázy
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl, pepř, olej

To jsem neobjevila Ameriku, ale my, co nemáme houby …

Toto je jedna kulka na tři kousky a stokrát osušená, pak normálně sůl, pepř , trojobal a honem osmažit. Je to dobrota.

Recept poslala Věra M.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1316) Býčí žlázy smažené

  1. kvetula.v napsal:

    Jéééé … já bych si dala! ? Dávno jsme je neměli… Asi to bude tím, že už nejezdíme každých 6 týdnů kolem Globusu ? Ale nějaký výlet naplánujeme a něco nafasujeme. Díky za připomenutí 😎

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak koule a plíčky jsou jediný dvě, co z vnitřností nepozřu…

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Věruško, přidávám se, toto také neeeeeee

  4. blahovka.h napsal:

    Poprvé jsem je jedla, když jsem byla prvně těhotná. Přišla sousedka, přinesla vrchovatý talíř voňavých řízečků, s tím abych ochutnala. Chutnalo mi to a na dotaz, co to je, se jen potutelně culila. Pak dorazil bývalý, vzal si a řekl, že to zná, že to jsou bejčí koule. V první moment jsem chtěla blinkat, ale ono mi to fakt chutnalo a tak jsem je spořádala. Od té doby jsem je měla snad dvakrát. Nikde jsem je dlouho neviděla. Jen pod zahradou se mi pasou majitelé koulí, ale ti si je asi vzít nedají ;-).
    Taky se prodávalo vemeno, které se vařilo a pak se z něj dělaly řízky. A to jsem nikdy nepozřela. Řízek s mléčnou příchutí mi nesedl.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..