rybí filé nebo filety,
nebo třeba cejny
šalotka, kurkuma
chilli paprička, krevetky
římský kmín
garam masala, rybí omáčka
sušený česnek
Na oleji osmahneme šalotku a chilli papričku, přidáme ryby, opečeme, přidáme římský kmín, kurkumu, koření garam masala, PL rybí omáčky a trochu sušeného česneku. Až začne vonět, zalijeme vařící vodou. Uvaříme do měkka, trvá to asi 15 minut. Když použijeme celé ryby polévku přecedíme, když filety rozmixujeme. Z cedníku obereme uvařené maso, dáme do polévky a taky rozmixujeme. Ve troše studené vody rozmícháme lžičku škrobu a vlijeme do vařící polévky na zahuštění. Chvilku povaříme, tak 3 min. Přisolíme podle chuti.
Krevety opečeme na pánvi a celý obsah pánve vsypeme do polévky, při focení se ty mrchy všechny potopily.
Servírujeme s najemno nakrájenou chilli papričkou a posypeme koriandrem. Když nemáme koriandr, nastoupí nať jarní cibulky nebo petrtelka podle chuti každého
Recept poslala: Odetka77 a já se omlouvám za pozdní zařazení.
Já polívkožrout moc děkuji Odetce za tuhle nádheru.Moc se mi líbí a brzo zkusím
To bych ochutnala, ale doma mi ryby nezpapaji, takze mam smulu 🙁
A nebo mají smůlu oni.Uvař si jen pro sebe.Já tak dělám často.
Ani ryby, ani římský kmín ?. Jinak když jsem viděla : rybí polevka, tak jsem úplně zajasala ? no tak se vrátím ke svému mňam mňam segedinu, římský kmín a garam masala nepapaje. Cetla jsem, ze kdo nedokáže pozřít koriandr, ten má nějaké přehazene geny. A je to určitě tak. Nesnim ani lísteček ( to samé římský a garam masala). Tak nám to, holky, odpustte, co tohle neumíme sníst. Kolegyně z práce, jakož i kamarádka jedí PHO a samovolně : mňam ?. Já nemůžu ani pricichnout už. Ochutnavani už jsem dávno vzdala. I jedna paní v Masterchefu to tak měla. Není nám dáno. Tato pochoutka mi zůstane tajemstvím ?
Souhlas, taky nepozřu římský kmín ani garam masalu. Ale jinak rybí polévku v jiném podání mám moc ráda.
Polévka může být moc dobrá, vyzkouším ji. Občas vaříme jídla s tímto kořením, římský kmín nemám, ale on už je obsažen v garam masale, jak kdysi psal na PŽ černý rybíz. Přidala bych tam ještě mletý koriandr, ten používám běžně, ale ten čerstvý, taky nemůžu.
Ale bez krevetek, zkoušela jsem je jíst, ale nee. Nechala bych tam pár kousků ryby, nerozmixované.