(1325) Krkovice na špeku

80 dkg krkovice,
20 dkg dobrého špeku
3 velké cibule
trochu sádla,
koření Country  –  maso pěkně obalit

Z krkovice nakrájet 4 silnější plátky, protáhnout  špekem a posypat Country kořením, a nechat odležet .

V kastrolu rozškvařit špek na jemno krájený, opéct cibuli na půlkolečka krájenou,  pěkně do zlatova. Na základu opéct maso z obou stran, trochu osolit  (opatrně – koření je slané)  a podlít vývarem.  Dusit do měkka, poté maso vyndat na teplý talíř a šťávu zahustit trochou tmavé jíšky nebo solamylem.
Jako příloha se hodí  bramborový knedlík nebo rýže.

Krkovičku podle své fantazie upravila a recept poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1325) Krkovice na špeku

  1. jarybarka napsal:

    Helenko to je moc pěkné.Jenomže teď momentálně mě mrzí že jsem sem lezla.je spousta hodin a já dostala hlad jak jsem to uviděla.tak to jdu zaspat.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Holky, ja nevim: „sůl 30%, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný (E621), hořčice, černý pepř, římský kmín, paprika sladká, koriandr, česnek, cibule, oregano, chilli, paprikový výtažek“
    Jako jo, recept dobrej…ale nešlo by to umícha doma bez těch éček?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..