(1343) Houbové pirohy

0,5 kg hladká mouka
půl lžičky cukru do kvásku
mléko
koření – já dávám oregáno
kostka droždí, sůl

0,5 kg houby (raději měkké)
sůl, 2 vejce, olej, cibule
1 – 2 lžíce krupičky
Houby nakrájíme nadrobno, podusíme na oleji a cibulce, přidáme vejce a pokud je směs hodně řídká, přidáme tochu krupičky.
Necháme vychladnout.

Mezitím vypracujeme kynuté těsto, které po vykynutí vyválíme na sílu asi 3 mm, rozkrájíme na obdélníky cca 6×12 cm, plníme houbovou směsí a tvoříme válečky podobně
jako u rýžových závitků. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
A máme dvě možnosti – buď je smažíme jako klasické pirohy, nebo je naskládáme na plech, potřeme vajíčkem, posypeme kmínem nebo kořením a pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Podáváme teplé, nejlépe se zeleninovým nebo hlávkovým salátem.

Další houbový nápad realizovala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 komentářů: (1343) Houbové pirohy

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak tohle už máte na zítra, jedu ráno na houby s Anežkou a Vaškem.

  2. kveta.batkova napsal:

    Dotaz pro Janu, co to je, prosím, za ptáčka na mé ikonce? V ptácích se opravdu neorientuji, tak abych špatným názvem některého neurazila. Díky.

  3. Nella napsal:

    Ikonky krásné, recepty výborné, jen u nás je teď trochu „neveselo“ zdravotně, ale sleduju denně a vždycky se tady spravím náladu. Dík za to 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..