(1350) Houbové matjesy

hlavy pevnějších hub
cibule
bobkový list
nové koření
černý pepř celý
sůl
olej
černý pepř mletý
Houby ( já měla pevné klouzky asi 5 – 7 cm v průměru) očistíme a asi 5 – 8 minut povaříme ve slané vodě s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Po scezení necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, smícháme s trochou soli, olejem a houbami. Přidáme asi půl lžičky mletého pepře.
V ledničce necháme 2 – 3 dny uležet.
Podáváme k pivu nebo vínu.

Pozn: v receptu bylo uvedeno na 1 kg hub 8 dg soli. Je lepší postupně přisolovat, stejně tak postupně přidat podle chuti mletý pepř.

Netradiční recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (1350) Houbové matjesy

  1. Ivana P. napsal:

    A jak dlouho to vydrží….tím myslím,když to nikdo nespapa?

  2. Devětapadesátka napsal:

    Recept číslo 359 z roku 2017

  3. Imelda napsal:

    „59“, jsme rádi, že jsi opět tady!!!

  4. Devětapadesátka napsal:

    Ahoj děvčata, děkuji za milé přivítání, ale návrat se nekoná, dál zase budu jen zpovzdálí číst. Tady jsem si pouze dovolila upozornit na duplicitu receptů. Přeju Vám všem krásný zbytek léta

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..