5 ks vejce
100 g moučkový cukr
2 lžíce kakao
šlehačka, cukr
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa.
Vše smícháme a nakonec vmícháme 5 žloutků.
Hmotu naneseme na pečící papír a pečeme 5-7 minut.
Další postup je jako u klasické rolády, náplň dle chuti – zde byla šlehačka mírně sladká.
Recept poskytla a roládu nabídla při návštěvě: Vlaďka
Děvčata, do doby než se uzdraví BOYE a převezme po Haderach administraci tohoto plátku, zadávám recepty já (pravděpodobn do poloviny příštího týdne). Vaše nové recepty posílete od teď přímo BOYE nebo mně já jí je přepošlu.
Roládu znám, je moc dobrá. Jen šlehám zrovna celá vajíčka s cukrem a na závěr zamíchám kakao. Rychlé a žravé, plněné šlehačkou nejlepší. Jen poznámka pro receptu neznalé – roláda se po upečení předem neroluje a papír ze zkušenosti doporučuji namazat máslem a posypat moukou. Líp se s tím pracuje.
Jen to posypání moukou bych buď nedělala, nebo použít bezlepkovou. Vlaďka nesypala vůbec ničím a hotovou roládu měla zabalenou v potravinářské folii..
Já pomażu jen máslem, to stačí..někdy posypu i tou moukou, když nepřemýšlím. Před srolováním se může posypat moučkovým cukrem, aby se mi pečící, do kterého balím, nepřilepil.
Většinou je roláda super, ale taky jsem už krájela čtverecky, když jsem chtěla udělat ze 3/4 dávky, zapomněla jsem a cukru a mouky jsem dala normálně…jedlé to bylo, ale stočit se nedala…
To se nedivím, to muselo být jako plech. Ale mohla jsi potečkovat bílou čokoládou a mohla jsi mít domino (smajlík)
Mohli bejt rádi, že měli něco…to bych musela natřít čokoládou, koupit bïlou, nebo tecky udělat tmavou…houby! Dostali čtverečky, na to šlehačku, od té to trochu změklo, a co bylo hlavní, vnukovi chutnalo. Kdo by si stěžoval, tak příště ňyc!!?