(1376) Houbový nákyp

4 vejce
1/2 l mléka
250 g krupičky
prášek do pečiva
sůl
kousky hub nebo žampionů
Žloutky smícháme s mlékem, krupičkou, solí a necháme asi 1/2 hodiny nabobtnat.
Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi a nakonec vmícháme na malé kousky nakrájené houby (můžeme klidně dát žampiony).
Nalijeme na pečící papír a pečeme do červena až se ani střed nelepí na špejli.

Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k rychlé houbové omáčce.

Další díl houbové kuchařky připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1376) Houbový nákyp

  1. jarybarka napsal:

    Taky dělám podobnou nádivku.Houby ale přidávám dušené na cibuli a nechávám z nich vysmahnout vodu co pustí.

  2. lakysa22 napsal:

    Já letos všechno nasušené,z čerstvých jeden oběd, tak snad přijdou na řadu i žampiony ??

  3. a.rena napsal:

    Toto jsem zkoušela loni, ale moc jsem neuspěla. Zato druhý pokus s klasickou rohlíkovou nádivkou s houbami – to už byla jiná liga.

  4. adela.adale napsal:

    Jojo, rostou. Praváci, růžovky, kozáci, suchhříbci. Včera jsme našli koš bedel (na jednom fleku). Kromě obalených na smažení i na mrazák budou bedlové placky – čekají zatím nakrájené na mrazáku.
    Jestli to někdo nezná, musím se podělit:
    Bedle, rajčata, papriky, cibule, špekáček (gothaj) pokrájené na kousky, přidat sůl, pepř, trochu hl. mouky, žloutky, z bílků sníh. Smažíme zvolna na pánvi. Chutě se prolnou, dobré, syté. Zeleninový salátek k tomu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..