4 vejce
1/2 l mléka
250 g krupičky
prášek do pečiva
sůl
kousky hub nebo žampionů
Žloutky smícháme s mlékem, krupičkou, solí a necháme asi 1/2 hodiny nabobtnat.
Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi a nakonec vmícháme na malé kousky nakrájené houby (můžeme klidně dát žampiony).
Nalijeme na pečící papír a pečeme do červena až se ani střed nelepí na špejli.
Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu k rychlé houbové omáčce.
Další díl houbové kuchařky připravila: Jana Macůrková
Taky dělám podobnou nádivku.Houby ale přidávám dušené na cibuli a nechávám z nich vysmahnout vodu co pustí.
Já letos všechno nasušené,z čerstvých jeden oběd, tak snad přijdou na řadu i žampiony ??
Teď jsme byli opět v Kamenné Lhotě, za 2,5 hodiny košík plný, k tomu spoustu v igelitce, když už se to do košíku nevešlo a na louce na kraji lesa obrovské žampiony, krásn mladé. Věnovali jsme je ve statku Jiřince pod maso.
Toto jsem zkoušela loni, ale moc jsem neuspěla. Zato druhý pokus s klasickou rohlíkovou nádivkou s houbami – to už byla jiná liga.
Klasická nádivka je totiž šťavnatější, takže i samotní jejedlejší. Tohleto je spíš jako příloha k omáčce nebo k pečenému masíčku. Já to chtěla vyzkoušet, samozřejmě se to snědlo, ale můj dojem je asi takový, že pokud tohle, tak k omáčce.
Jj to mám na mysli, nádivku s houbama.?
To bylo pro a.renu?
Jojo, rostou. Praváci, růžovky, kozáci, suchhříbci. Včera jsme našli koš bedel (na jednom fleku). Kromě obalených na smažení i na mrazák budou bedlové placky – čekají zatím nakrájené na mrazáku.
Jestli to někdo nezná, musím se podělit:
Bedle, rajčata, papriky, cibule, špekáček (gothaj) pokrájené na kousky, přidat sůl, pepř, trochu hl. mouky, žloutky, z bílků sníh. Smažíme zvolna na pánvi. Chutě se prolnou, dobré, syté. Zeleninový salátek k tomu.
Recept jsem uložila do VZK, ilustrační fotku vyrobila z dnes přinesených hub.Jinak hrabeboto psal, že v neděli i včera plný košík, já dneska taky. Další sběr (nehledáme, jen sbíráme) v pátek se synem, ten si to nenechá ujít.