(1390) Bramborový knedlík mrkvový

(500) brambory vařené
(200) hrubá mouka
(100) krupička
(2) celá vejce
(1 lžíce) bramborový škrob
(lžička) sůl
Syrovou mrkev najemno nastrouháme.
Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe předchozí den), po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Přidáme nastrouhanou syrovou mrkev, krupičku, osolíme, přidáme vejce. Vypracujeme těsto, ze kterého v dlaních vytvarujeme knedlíky asi 4 cm v průměru.
Vaříme  cca 15 až 20 minut.

Doporučujeme servírovat jako přílohu k dušenému hovězímu masu, ale to už je recept na pondělí. Pozn: množství jednotlivých surovin je orientační, někdy je potřeba přidat trochu krupice.

Další knedlík speciál z kuchařky Láznička vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1390) Bramborový knedlík mrkvový

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Dovolim si pripominku: kdyz mrkev par minut povarite (staci 6-8), nepusti pri strouhani tolik vody a lip se s tim pracuje. Plati pro vsechny recepty, vcetne falesneho humra. Chut se nezmeni.

  2. lakysa22 napsal:

    Musím dělat těsto z horkých brambor – nevím, co to teď prodávají, ale uvařené jsou na druhý den brekeke.. a uvařené bez slupky se taky musí zkonzumovat dost rychle – tmavnou. Kde jsou ty doby, kdy jsem si z „včerejších“ brambor dělala omeletu..?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak bramborák s mrkví dělám a chutná, ale vrazit jí do knedlů jsem neslyšela a ani nezkoušela.
    Jen dotaz, kolik té mrkve jsi dala? 2 velké či víc? A v textu to nemáš, ale předpokládám, že přijde do těsta mouka i krupička, co?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..