Čas předvánoční, čas pečení….

Vzhledem k tomu, že nastal čas pečení vánočního cukroví, tak následujících 14 dní bude na Bramboračce převážně sladko…
Určitě ale uznáte, že dávat sem cukroví v červenci, by asi nebyl dobrý nápad…
takže vydržte i vy, které na sladké moc nejste…

Cukroví na fotce pekl Petr Zeman.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

28 komentářů: Čas předvánoční, čas pečení….

  1. Jiřina napsal:

    Tak Petřík je moc šikovný a má krásně naservírováno. 🙂

  2. Jana Macůrková napsal:

    Já jsem včera pekla asi od 4 hodin do 11 do večera, mám hotových 6 druhů, dva už jsem i poslepovaa (ořechy a ořechové slzičky, pracinky mám obalené v cukru.) Dneska to chci dodělat a potom už jen nepečené a sušené ovoce v čokoládě.

  3. sharka.68 napsal:

    a na SLANOVÍ by recepty nebyly? Sladké cukroví se peče všude…

  4. lakysa22 napsal:

    Pan Petr už má napečeno…to by mohl být k zapůjčení..třeba jen hlídat u trouby..

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Jinak mě teda pan Petr zahanbuje, já toho tolik péct nebudu.

  6. bozena.fialova napsal:

    Krásné cukroví, mnohdy takové není ani od cukráře. Teď už jen nazdobit stromeček,
    za okny aspoň sněhový poprašek a Štědrý den může přijít.

  7. a.rena napsal:

    Petrovi palec nahoru, je fakt šikovný. 👍

  8. kvetula.v napsal:

    Dávám 100bodov za krásné aranžmá 🥇😍
    Pokud je to k letošním vánocům, asi bych měla obavy o kvalitu nepečeného 🤔 Přecijen „do vánoc času dost 🎶🎵🎶“

  9. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Chválím šikovného chlapa a souhlasím s tím nepečeným, to nemůže být z letošního roku, páč by krém nevydržel.

    • Jana Macůrková napsal:

      Ta to zapomeň, pekl tento víkend pro nkoho známého, který si to dneska vyzvedával. I já už slepuji a nemám strach, že by krém nevydržel. Mám cukroví v chladu ve verandě a naproto bez problémů.

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        Mno, nechám to na vás, ale já plním krémem a pár ní před Štědrým dnem, a to mám jistotu, že z teho nikdo nebude mít sjačku. Plnit cukroví měsíc před svátky krémem, tak to bych měla strach potom někomu předložit.
        A Ty jsi doma, tak nechápu, proč tak brzy.

        • Jana Macůrková napsal:

          Hodně záleží na tom, jaké krémy používáš. Na slepování používám marmeládu, nebo máslové krémy – máslo+ořechy+cukr, ev. máslo+cukr+káva (Caro, kapucino, ozpustná), ale vždy bez vody. Takže nemusím mít obavy. Koneckonců máslo má dobu trvanlivosti více než jeden měsíc.

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Marmeláda se do vosích hnízd nedává, co vím.
            A máslo …. pokud jsi ho koupila v pátek, tak muselo být minimálně týden staré (v obchodě čerstvější neseženeš, a i kdybys ho stloukala sama, tak je pořád max. 30 dní), tím by bylo max do Štědrého dne, ale u nás se cukroví jí i mezi svátky, na Silvestra a i na Nový rok.

        • blahovka.h napsal:

          Já bych to taky nechtěla. U nás se maže krémem tradičně 22.12. večer a i se dělají vosí hnízda. A na Nový rok, když ho dám na stůl, tak mají starost jestli se nepo…..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..