Vzhledem k tomu, že my adminky a Pavlínka máme přístup i do „zákulisí“ Bramboračky, tak se občas podívám, co u nás kdo hledá.
A je to opravdu hodně zajímavé počteníčko – teď třeba někdo hledal
– Hašé z jitrnice –
Takže se potom nedivme, co vaří na PŽ a na dalších šílených portálech. Jinak denně se na nás podívá cca 1200 návštěvníků, běžně z ČR, Německa, USA, ale i z Austrálie a pod.
Jana
No to je paráda že jsme mezinárodní ????Je vidět že to tam děláte skvěle.
Onehdy mi v příloze přišlo od Lakysky něco nevídaného. Fakt pobavil, jenže někdy opravdu nejde o vtip a spousta lidí to ani nepobere: Česnečka velmi rychlá (mimibazar): Zalejete česnekové brambůrky horkou vodou. Prej už je tam všechno – česnek, brambory… No, zvlášť na mateřské je to skvělé. Pro mimíska zdravé na kašlík a manža si taky bude čvachtat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 …
A předevčírem jsem se proklikala do oddělení falešných a rychlých a speciálních a „podle mojí mamky“ svíčkových. Holky, u nejedné se mi zvedl kufřík. Byly jich desítky! Ctím 100 lidí, 100 chutí, ale čuňárna je čuňárna… To se fakt občas nedá (zlatej kukuč mrtvý rybí hlavy). Tož vzhůru do jitrnicového hašé, případně do hašových jitrnic.
No tak to je fakt běs! Toto zjistit u své dcery, tak jí úředně nechám zabavit děti a jejímu manželovi poskytnu alibi, až ji zabije. 🙂
Ani bys nemusela, každý rozumný soudce by ho osvobodil, to by byla polehčující okolnost…
Já se přiznám bez mučení…přišlo mi to na mail…v tabletu mi to nešlo otevřít, tak jsem to poslala dál, s tím, že většina z Vás si s tím poradí. Poté, kdy jsem „dostala za uši“ a právem, jsem hubovala zase já odesílatelku, kde by mě napadlo, že vcelku dobrá kuchařka (navíc 55 let) kouká na mimibazar… Mohla se smíchem potrhat, když mi psala, že jí to poslal přítel s poznámkou, že konečně recept, který zvládne i on. To „chichi“ mi mohla napsat hned.
Vzala jsem jí koště a vyškrtla ze závěti. Kdo to vzal v legraci, tomu dêkuju, kdo si pomyslel, že jsem hloupá, měl důvod. Tak se všem omlouvám.
Lakysko, klid. Byl to výbornej vtip. I moje děti to pochopily. Bylo to tak skvěle provedený, že si to zaslouží ocenění a ne vyškrtnutí ze závěti, natož ztrátu koštěte! Sorry, hlídám cizinecký díte, mají jen anglickou klávesnici a nejde přepnout. Navíc opravdu pracuju a jen v minutách kdy miminovec odmitá mou přítomnost, tady mrknu na Bramborajdu. Psát budu až z domu, ale odesílatelky se musím zastat. A tebe taky 🙂 Hned.
Lakysko, klídek, ani mne nenapadlo, že to je takováhle blbost – ale zaúřadovala Bramboračka – já, aby se mi to tam lépe vkládalo, jsem poprosila manžela, ať mi oddělí text od fotky a on mi sdělil, že to tentokrát nejde, že je to sejmutý asi z obrazovky a že je tam nápis „mimibazar“. Tak jsem zpozorněla a též mne nenapadlo, že jsi to nekontrolovala ani ty.
A jinak, když se tady vzpomněly jitrnice, přidávám jeden recept, který vypadá trošku děsivě, ale jídlo je fakt dobré.
4 jitrnice, 4 vajíčka, 2 cibule, 1 jablko, strouhaný sýr, kari, majoránka, sůl
Na sádle zpěnit cibule, zaprášit kari, přidat na kostičky nakrájené jablko, osmahnout. Přidat jitrnice, rozpustit a zalít rozšlehanými vejci. Nechat srazit, dokořenit majoránkou, případně dosolit. Nejlepší je to na topinkách (potřených česnekem). Posypat sýrem (ten nemusí být).
Možná hledal pávě tohle – ale nebudu přidávat do jitrnic majoránku, která tam už je a kombinovat ji s karí, no nevím, ale moje parketa to tedy není.
Já jsem na to zpočátku taky hleděla jak vrana, dokud jsem neochutnala. Je to fakt velmi poživatelné. Máš pravdu, té majoránky už víc nemusí být, v jitrnicích je jí dost. Já už ji taky nedávám, ani nesypu sýrem. Je to na chuti. Recept jsem dala jako zajímavost k tématu – hodilo se to ke zmínce o jitrnicové haši i k tomu, co psala Lakyska. Třeba se někdo odváží to zkusit. 😉
Panebože! Tak tohle bych nepozřela ani v době největšího hladu!
Ještě se vrátím k té (ne)Lakysčině česnečce: Kdo jste ji dostal v poště a máte odvahu to ještě jednou rozkliknout, zjistíte, že jde opravdu o povedený kanadský vtip. Stránka jakoby z mimibazaru, recept svou blbostí odpovídá, ale psal ho někdo nadaný a vtipný, protože radil přidat MAJORánku, nebo levnější PORUČánku, případně luxusnější PLUKOVjánku. Vzhledem k těm šaržím to tipuju na chlapa 🙂 A číslo receptu neexistuje! Nicméně doufám, že se toho brzy chytí nějaká progresivní bl.bka a na nějaké podobné stránce se to objeví jako dokonalá vychytávka…
Mě tak napadá: Co sem na Apríla umístit něco echt praštěnýho, ale dobře maskovanýho? Když na to někdo hupne, na pinterestu se to objeví – jen mrkněte, jak statečně se tam drží ty párky navlečený na špagetách…