Myslíte, že budou večer svítit?
Jinak: první schod je hokaidó,
druhý a třetí jsou ty mexický,
čtvrtý a pátý jsou maxi cukety (Petr Zeman si odnesl tu největší 4,5 kg)
a na šestém schodě je ta, co nemůžu zjistit, co je zač.
A ještě mám oříškové, ty vypadají jako míč na ragby.
Leda by byly radioaktivní. Ale vypadá to hezky – už chystáš Halloween?
Radioaktivní nejsou, to prý jsem tu jenom já. A haloween je u mně zbytečné plýtvání těmi dýněmi. To je radši uvařím, upeču ap…
No, oni to taky nevyhazujou. American pie a Pumpkin soup jsou pojmy…
Máme naproti školku, taky tam dělávají haloween. Jsou to dvě budovy a několik tříd a těch dýní tam vždycky je… když to dělali naposled, tak druhý den bylo připraveno k odvozu několik pytlů (byli jsme zrovna doma). Byly průhledné, tak jsem viděla, že to žádné okrasné nebyly. Bylo mi hloupé si říct, že bych se nějaké ujala, a než jsem se rozkejvala, odvezli to popeláři. Až pak mě napadlo, proč nezavolali myslivcům, někam na statek, do zoo… každej by si to určitě rád odvezl 🙁
Spis se toho mela ujmou skolni jidelna a naucit deti, jak zuzitkovat vse. Nevim, jak statky, ale ZOO by to nevzala urcite kvuli mozne kontaminaci.
Proč plýtvání? Dýni vydlabu, semínka usuším, z hmoty udělám pyré nebo poblifku. Žádný plýtvání nevidím… A mně se Halloween líbí… Doma si dávám ty malý, okrasný, nejedlý…
Jednou se nám povidlo, že vydlabané svítidlo vyschlo, nikoli shnilo a děti se radovaly, že už uměji sušit hlavy zajatců a vypuklo dlouhé období hry na lovce lebek…
Taková tsansa, ta potom vydrží dlouho…
Já jsem spíš vždycky viděla, jak tu dýni vydlabou, v ní zapálí svíčku a tím je vymalováno. Jo, ty nejdlý anp, ale já je nepěstuji, od té doby, co se mi sprášily s cuketami a já měla hořčáky lepší než z lesa.
No, to mě zaujalo: Onehdy na mě vykouknul článek o tom, že i cuketa může být jedovatá. Pozná se to podle hořkosti. Mám sklerózu, tak si nepamatuju, jak se to svinstvo, který hořkost způsobuje, nazývá. Kukubritin? Neee. Našla jsem to: KUKURBITACIN. Takže hořké rovnou na kompost.
Může to vzniknout právě sprášením, nebo i špatným pěstováním.
Vydrží. Dokud jí nesežerou nějaký potvory. Třeba moli…
Pro BOYE – já tenkrát ( a už jsem to sem psala) měla cukety, patizony a tyhlety mrňavý svině.
Další rok bylo jednak všechno plazivý: žlutozelené cukety, bílé osmistovky žárovky, zelené cukety a žlutooranžové a ty byly právě neskutečně hořké.
Děláme to taky tak..uz se tesim na madarsky dynovy kyselo..
Já dělala v sobotu. Šestilitrový hrnec, když jsem nesla na stůl, tak všichni vypadali, že týden nejedli.
Jen jí vylepšuju kuřecím vývarem.
Mana nebeská.
Jé, kdybyste někdo dlabal, nechcete ten klasickej American pie upéct? To by byl dobrej halloweenskej recepis.
A býložraví krišnovci z nich taky dělali skvělý špízy. Já taky, ale tak dobrý jako jim se mi nedaří. Musim někam pro rozumy…
Tak najdi recept, já klidně vyzkouším. Mám ty menší (prý mexické) dýňky, ale jsou konzistencí podobné těm americkým, tak proč ne.
Tyhle malý tuhý dýňky by byly do špízů dobré, ale asi u nás napůl s masem.
Mně se s masem osvědčily ty malý „knedlíky“. Zelený i žlutý. Vydlabu semeníky, dužinu pokrájim na větší kostky, maso obdělám jen se solí a nějakým lehkým kořením, nacpu i s dužinou do knedlíků a peču. Když je změna, nacpu k tomu i brambor, nebo rejži.
Já jsem to moc nepochopila. Myslíš teď, Luci, těmi malými knedlíky dýňové noky ?
Nene, Dumplings se jmenujou takový malý kulatý dýně. Jsou buď zeleně pruhovano-strakaté, nebo žluté, o něco větší, než krikeťák…
Vypadá to hezky na těch schodech – preferuju dýni kandovanou