Pevné houby
paprika
cibule
kuřecí prsa
grilovací koření
olej
Houby (hřiby, kozáci, borováci, ale vždy pevné hlavy nebo špalíčky z nožiček) očistíme, a nakrájíme. Papriku nakrájíme rovněž na kusy, cibuli na kolečka, co se rozpadně, necháme na zasypání.
Na větší kusy nakrájíme i kuřecí prsa.
Na ostré špejle nebo grilovací dlouhé jehly napichujeme střídavě kusy hub, maso, cibuli a papriku.
Okořeníme, pocákáme olejem, naskládáme do pekáče (na velký pekáč se vejde 8 kousků), lehce podlijeme a dáme do trouby péct asi na 45 minut.
Podáváme s měkkým chlebem.
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Dej sem ten pekáč ?
Houbové špízy taky budou včera byla drůbeží polévka s růžovkou.Dnes se chystá hovězí na kovářích.Zkrátka houby každý den.
A já podle devetapadesatky dělám hovězí už nejprve na sušených s máslem a na závěr mrazene . Ze mě to cely život nenapadlo !! To tady bylo chvaaaaly
Tak teď mám dilema. Včera na večeři smažené bedly, dnes je (byla?) v plánu bramboračka s houbami a houbová žemlovka. Nebo že by špíz? No, hub je dost, tak třeba špízy zítra. Ještě poraďte, co s košem růžovek? Zatím to vypadá, že půjdou rozdusit a do mražáku. Zatím se nám houby nepřejedly.
Nakrájeje na větší kusy, dej do mrazáku a v dohledné době udělej gulášovku nebo guláš, z růžovek jsou obě jídla nepřekonatelná.
Vřele doporučuji zkusit Houbové škvarky (recept 336) dle Haderach.
Tady jsme sice už druhý rok prakticky bez hub, ale loni se náhodou po cestě podařilo najít několik kusů bedel – byly tak vysoké, že i z dálky nepřehlédnutelné- a já ty škvarky zkusila. Tedy bylo toho jen na jednu večeři pro dva – čili dostačující-, ale mít větší množství lupenatých, určitě bych „škvařila“ a ve sklenkách schovávala na horší časy.
Jinak díky za hezké tipy na houbová jídla – krásně se mi o nich sní 😕
Nám se taky ještě nepřejedly, protože tady v okolí nikde žádný nerostou ?
I nám se může o houbách jen zdát. Manžel byl se zeťákem v lese a našli jen pár hub, bylo jich sotva do jedné polívky. Jižní Morava.