(1716) Domácí majonéza

3 – 5 žloutků
slunečnicový nebo řepkový olej
sůl

smetana na šlehání

Žloutky smícháme se solí a důkladně vyšleháme do pěny.
Poté postupně za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej a šleháme až je majonéza hustá.
Pokud chceme majonézu trochu odlehčit a chceme aby byla světlejší, přidáme opatrně po lžičkách trochu smetany.

Recept vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1716) Domácí majonéza

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Majonézu už jedině tyčákem, to crcání s olejem je vopruz 😉

  2. sharka.68 napsal:

    tak z domácích vajíček, od našich komtes, jedině růčo…z kupovanejch tyčákem….

  3. Iva Janovská napsal:

    Já tedy i z domácích vajíček tyčákem,… je hotovo během pár vteřin, pardon, sekund.

  4. Cinda napsal:

    já jsem okoukala jednu vychytávku od syna, když si dělá majonézu, dává tam trochu syrovátky, prý to dobře reaguje se žloutky, v podstatě fermentuje, poněvadž v majonéze by mělo být i něco kyselého (jinak klidně i lák z okurek).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..