(904) Jablkový mošt

Jablka
jablka
jablka
a zase jablka

kyselina citronová
kyselina sorbová
Jablka nastrouháme, přes plátno vylisujeme (pokud máme lis na ovoce, je to jednodušší), přidáme nepatrně kyseliny citronové – foto je před přidáním, proto je šťáva tmavá – a na 5 l šťávy přidáme jedno balení (2 g) kyseliny sorbové, a by mošt vydržel. Přelijeme do lahví a skladujeme ve vodorovné poloze (jako láhve vína).
Zbytky jablek po moštování rozvaříme na jablečná povidla (recept č. 140), nebo do sklenic na štrúdl (recept č.902).

Mošt vyráběl: Václav Macůrek

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..