(2235) Knedlík kynutý, malinový

800 gr polohrubá mouka
1 kostka droždí
1 lžíce cukru
4 dl mléko
3 žloutky
černé maliny
cukr moučka
rozpuštěné máslo s olejem (1:1)
Mléko ohřejeme cca na 35 st., přidáme cukr, žloutky a droždí. Chvilku počkáme, až droždí vzejde a poté vmícháváme postupně polohrubou mouku, až se těsto nelepí na ruce.
Necháme cca 40 minut vykynout.
Těsto přendáme na vál, rozválíme na sílu 1 – 1,5 cm a rozkrájíme na čtverce.
Ty plníme hrstí malin (u nás černých) a zabalíme do koule. Trochu sploštíme a necháme na vále ještě asi 10 minut kynout.
Vaříme 4-5 minut po každé straně. Po vyndání z vody každý knedlík propíchneme několikrát vidličkou, aby se nám nesrazil.
Posypeme cukrem moučkou a polijeme máslem s olejem (může být jen máslo, někdo rád tvaroh).

Recepísek pro Úsměvku (…však ty nějaký recepisek najdeš) realizovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2235) Knedlík kynutý, malinový

  1. Pavlínka napsal:

    Je to zajímavé, jak člověku jinak chutná, když si ty maliny do knedlíčků nasbírá vlastnoručně tak hodinku před začátkem vaření a vybírá si jen ty skutečně dozrálé 🙂
    Jinak takovéhle velké knedlíky budu mít i na táboře, kam zanedlouho zamířím jako vedoucí, naše kuchařky odmítají polotovarové ovocné knedlíky, které se dají tu a tam koupit, ale jsou o dost menší, ba i to těsto chutná … jinak.
    S obtížemi jsem snědl tři knedlíky… 🙂

  2. Francizska napsal:

    Máslo s olejem na knedlíky jsem nikdy neměla. U mne klasické máslo. Jaký olej používáš na míchání? Moc si to nedovedu představit.

  3. blahovka.h napsal:

    Všechno se mi líbí až do okamžiku „polijeme máslem s olejem“. Asi jsem ještě mladá holka, ale tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Sádlo s máslem, to ano, ale taky to nedělám.
    Já bych určitě tři dala, ještě posypat tvarohem a nahoru kopec šlehačky nebo zakysanky . . . . . slintám. Já sladké můžu 🙂

  4. sharka.68 napsal:

    Blbouny s malinama..a k tomu strouhanej tvaroh, maslicko a mouckovej cukr.. jeden by mi stacil..na chuť…
    Bez toho oleje…

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznávám bez mučení, knedle pouze z odpalovaného těsta a jen jahodové. Občas dám švestkové z bramborového těsta.
    A dnes jsem si malin užila, jak na jídlo, tak trhání do mrazáku 🤣🤣🤣

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..