Sekaná s překvapením, znáte?
Někdy tam schovám vejce natvrdo, jindy párky, jindy kyselé okurky, žábu ne. Co schováváte do sekané vy?
Sekaná s překvapením, znáte?
Někdy tam schovám vejce natvrdo, jindy párky, jindy kyselé okurky, žábu ne. Co schováváte do sekané vy?
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
zblanšírované růžičky kapusty, omatlané v česneku..pokrájené nedozrálé syrečky, žábu neeeee 😉
někdy brusinky nebo hrůzinky…pokrájenou ostravskou klobásu…
Hrůzinky zní zajímavě. 1806?
Růžičky v mletině jsou olaláááá, ale hrůzinky a brusinky by mi asi neprošly 🤔
jen troška..jako do bábovky..do ní jsem hrůzinky dala s čokoládovejma čočkama a jak si mlaskali….
jo, to je ono…
Já max. vařené vajíčko doprostřed. Pokud je to sekaná, je to sekaná. Pokud dělám roládu z mletého, ochutím ji jinak, než sekačku. Takže tu přijde omeleta, někdy s hráškem, pršut, kostičky mrkve, klobása nebo párek, listy kapusty – snažím se dělat tak, aby to bylo hezké i na řezu a hlavně aby chutě šly k sobě. Nedávám sýr, nemám to ráda.
Jsem holt stará konzerva.
Do sekané se nechá „zaklít“ téměř všechno, co ve formě zbytků lednička nabídne. Uzenina, uvařená vejce, sterilované okurky, hrášek, pro barvu naložená červená paprika nebo i zbytek strouhaného sýra… A když si s tím dá kuchařinka trošku práce a vytvoří ze směsi roládu, tam se teprve vyřádí. Jediný problém je ten, že sekanou má pokaždé trochu jinou, protože si už nepamatuje, co do ní minule všechno utopila. 🙂
Ano – neb „To zas někdy uvař, to je dobrý.“ – „No, neuvařim…“ 🙂
Na jedné svatbě byla k svačině podávána sekaná (pokrájená na plátky)a v ní zapečená vepřová panenka.
Roláda z mletého byla o víkendu. S pikantní klobásou, kapií, baby špenátem… A hned jsem hlásila, že stejná nikdy nebude 😁😁😎
Taky dělám sekanou pokaždé jinak.Podle toho co je v lednici,kromě sýrů se hodí všechno. Sůl pepř česnek majoránka je základ,ale někdy dávám koření divočina nebo staročeské a do mletého masa přidám i kousek mletých jater.Taková sekaná se hodí i do svíčkové omáčky.
Já vím že to někdo zavrhne ale u nás je sekaná svíčková oblíbené jídlo.
Tak já zavrhovat nebudu. Když mám hodně namletého, tak si část oddělím, okořením jen pepřem, osolím a dělám malé karbanátky, které pečodusím (v troubě pod pokličkou). Ty potom dávám do omáček – pálivější rajská, svíčková… I u nás jsou v oblibě.
Tak to my jsme konzervy – sekanou jenom klasiku. Zkoušela jsem do ní něco propašovat, ale neuspěla jsem ani u manžela, ani u sebe. Kuličky z mletého masa k rajské – ano, to můžeme.
A zapoměla jsem že mám taky ráda kupovanou sekanou – teplou 20 deka do papíru.Kupuju ji u soukromnika a je skvělá.Žadne chuťové dozvuky a ocásky jako od XXXX.
Evi, promiň, ale je to asi provozovnou nebo spádovostí, u nás mají výbornou. Takže název jsem smazala, to je info do mailů, ale ne na web.
Jo omlouvám se.
Je to možné že u nás v té masně je kapku jiná, nevím.Je ale poznat rozdíl chutí.
Já třeba nedávám rohlíky, když tak trochu strouhanky, pokud je potřeba. Cibuli do sekané i karbošů lehce osmahnutou, a jinak do ní raděj nic neschovávám. Mletou roládu bez vajec, jinak tam schovám to, co je zrovna po ruce: vaječnou omeletu s hráškem, papriku, mrkev, kukuřici, slaninu, šunku…
Jak píše pan Hrabě – taky jsem na návštěvě měla sekanou se zapečenou panenkou, bylo to strašně dobré a ještě domácí slaninu – byla úžasná. Nikdy předtím ani potom jsem něco tak dobrého nejedla.
Já do sekané nepřidávám nic – do rolády jako do ptáčků – klobásu, šunku, vejce, papriku.
Ježíš , vy tady “jedete”. Sekaná je nej a psala jsem i vedle koment . Nedávám nic , ani to vejce . Miluju jen tak a MILUJU prostě. Sekaná je NEJ