250 g kysaného zelí
250 g uzeného masa
10 g sušených hub
1 cibule
20 g uzené slaniny
0,8 l vody
bobkový list
Kysané zelí propláchneme a a nakrájíme.
Přidáme uzené maso nakrájené na kousky, houby (které jsme předtím namočili do studené vody) a bobkový list. Zalijeme vodou a vše povaříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slanině nakrájené na kostky, vložíme do hotové polévky a spolu ještě povaříme.
Z kuchařky z roku 1929 vybrala Jana Macůková
Hladovice? Jani, podle přísad, hlavně té slaniny a taky hustoty bude více, než výživná :-).
Jak jsem našla, tak jsem uvařila. Možná, ž eto ale bylo myšleno pro 100 a více strávníků…proto potom ta hladovice.
vypadá to velice dobře, určitě je dost sytá. Moje babička vařila podobnou polívčičku a dávala k tomu na stůl šťouchané brambory , to pro ty kterým se tedy zdála ta polívka “ hladová “ .