(1713) Hladovice

250 g kysaného zelí
250 g uzeného masa
10 g sušených hub
1 cibule
20 g uzené slaniny
0,8 l vody
bobkový list

Kysané zelí propláchneme a a nakrájíme.
Přidáme uzené maso nakrájené na kousky, houby (které jsme předtím namočili do studené vody) a bobkový list. Zalijeme vodou a vše povaříme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slanině nakrájené na kostky, vložíme do hotové polévky a spolu ještě povaříme.

Z kuchařky z roku 1929 vybrala Jana Macůková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1713) Hladovice

  1. Iva Janovská napsal:

    Hladovice? Jani, podle přísad, hlavně té slaniny a taky hustoty bude více, než výživná :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..