Pomalý hrnec – prosba blahovky

Obrátila se na mě blahovka s prosbou o uveřejnění prosby o recepty a zkušenosti s tzv. Pomalým hrncem
Takže kuchati a kuchatky, raďte, já se také ráda přiučím.

Foto je ilustrační, těch typů je na Obrázky.cz moc a ještě víc….

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: Pomalý hrnec – prosba blahovky

  1. Ivana P. napsal:

    My pomalý hrnec používáme u masa, které je potřeba dělat déle, nebo, když je hodně práce. A pracuje se s ním skoro jako s normálním. Náš hrnec má tedy pouze 2 nastavení „LOW“ a „HIGH“. Takže nastavíme na High, dáme rozpálit olej a pak na ní zesklovatíme cibulku. Na ní zatáhneme maso, zalejeme výverem nabo voda+masox, zavřeme pokličkou, přepneme na LOW a necháme pracovat třeba přes noc. Zeleninu nebo čerstvé houby nepřidáváme, pokud je neplánujeme rozmixovat do omáčky, protože při tomto pomalém vaření se to prostě rozvaří. Trochu odolávají sušené houby.

  2. sharka.68 napsal:

    Ke každému pomalému hrnci je přiložena kuchařka, podle těch receptů se dá hodně obměňovat , při zachování postupu… ale pár receptů pošlu Hadici….hrnec už spoustu let používá moje v Anglii žijící kámoška a nedá na něj dopustit…vařívala v něm i Karolína….

  3. kveta.batkova napsal:

    Také mám pomalý hrnec, ale abych pravdu řekla, moc jej nevyužívám. Mám sice ten s keramickou formou, takže lze předpřipravit na sporáku nebo později nechat dopéct v troubě, ale docela mi vadí, že je to jídlo cítit po celém bytě hodně dlouho. Když bych se měla znovu rozhodovat o jeho koupi, asi bych to toho už nešla.

  4. jarybarka napsal:

    Já na tyto vymoženosti nemám místo.ALE parkrát jsme zkoušeli s klukama setonův hrnec.???Taky to bylo pomalé ale jíst se to dalo.

  5. Jiřina napsal:

    Taky jsem ho dostala, ale zatím nic nevařila, žádné recepty u toho nebyly. Mám ho z Lidla. Proto budu taky ráda za informace. Děkuji.

  6. blahovka.h napsal:

    Díky za info. Já jsem prostě cvok do všech kuchyňských udělátek.
    Nevím ale jaký si koupit. Kdyby byl jen jeden, bylo by to jednoduché.
    Láká mě u něj vaření povidel. Ve sklepě jsou dva metráky jablek a jablečná povidla na koláčích chutnají všem. Zatím jsem je dělala v troubě a při tom musela být puštěná digestoř. Takhle bych hrnec odstěhovala do dílny a tam by mohl pářit dle libosti.

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já ho teda nevlastním, ale kemoška ano, tak ve zkratce, co ona na to říká:
    – je výborný na všechny poblivky a omáčky (hlavně zvěřinu a hovězí), jen říká, že je potřeba cibulku, zeleninu a maso nejdříve nechat zapéct na pánvi
    – na běžné vaření oběda to pro ní není, musela by vstávat v 6, aby se to aspoň těch 5 hodin dělalo (a ona si ráda přispí)
    – zelenina se ftom rozvaří
    – příště že by si ho nekoupila
    Osobně vlastním nádobí s akutermickým dnem a to si nemůžu vynachválit. Např. těstoviny – dám vařit vodu, vsypu těstoviny, a když se začne voda opět vařit, sundám bokem, přikryju poklicí a těstoviny se uvaří bez vaření. Na tu plotýnku potom lupnu jiný kastrol nebo pánev a dělám ostatní jídlo.

  8. francizska1 napsal:

    Já ho mám, ale už dlouho ho nepoužívám – mám indukci. Není to špatná věc, mám ráda dlouhé pomalé vaření, nemusím se o nic starat. Pokud máte indukci, nedoporučuji. Ale jinak není špatný, nemusíte se o to starat. Cibulku a všechno, má být opečené či předsmaženo, musíte udělat na sporáku – guláš bez toho určitě není ideální, ale potom, pokud nemáte indukci – tam se dá nastavit taky tzv. pomalé vaření, prostě jen na nízkou teplotu, pokud bych neměla indukci, šla bych do toho

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..