(31) Skleněná polévka

Vývar z uzeného masa
cibule,
hrst velkých krup,
kousek listu libečku nebo naťové petrželky,
podle potřeby sůl a pepř.

Do vývaru dáme uvařit několik menších nebo dvě velké cibule nakrájené
na čtvrtky a hrst velkých (č.10) krup.
Podle chuti dosolíme a přidáme špetku pepře

Polévka je hotová když jsou kroupy měkké.

Autor receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (31) Skleněná polévka

  1. Katyp50 napsal:

    Kroupy miluju. Uzené moc nejím, ale když, tak vývar ponechám zamrazený pro případ, že bude zapotřebí. Když už uzené, tak obírací žebírka! Vývar je z nich nejlepší a ze zbytků se pak dají udělat šunkofleky nebo bramborové knedlíky plněné uzeným. Přidala bych tam samozřejmě česnek. Ten by v této polévce chybět neměl, aspoň pro mne ne.

  2. morland napsal:

    U nás se v této polévce vaří navíc běžná kořenová zelenina a brambory. Ve finiši to musí být „psékovica“ (= když po ní přeběhne pes, neproboří se)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..