Byly v sobotu, jen tu cuketu jsem nastrouhala na jemno a kromě tvrdého ementáleru jsem přidala 5 trojúhelníčků taveňáku s Nivou.
Ze 600 g mletého masa jich bylo 11, nezbyl ani jeden, poslední dva sežpapal náš mladík s novými brambůrky k obědu. Jana Macůrková
Jen ať si holka žabí dá, já jí ricottu nesmlsám, nějak jsem v ní nenašla zalíbení.
Taveňák … Neteklo to? Ale zas to perfektně slepí „těsto“ při přípravě… 🤣
Neteklo, já to opravdu ručně dokonala propatlala a jak vidíš na fotce, krásně držely tvar.
Právě dnes je budu dělat. Nejvyšší čas jít na to.
Povedly se, byly moc dobré s tou nivou. Vždycky se snažím do karbanátek ještě něco přidat, než jen maso samotné. Přidat nivu, se ti to Heli povedlo. Akorát jsem nedávala tavený, ale tvrdý sýr a pekla jsem to v troubě na plechu s pečícím papírem.
Já jsem jednou jedla karbenátky taky se sýrem, ale už nevím, jestli to byl tavený. Bylo to dobré, nic nerozpatlaného. Za zkoušku určitě stojí. 🙂