Když jsem viděla vejce v červené cibuli, nenapadlo mne nic blbějšího než vejce naložit do sterilovaného červeného zelí.
6 ks vařených vajec
1 sklenice domácího
sterilovaného červeného zelí
Foto v den naložení.
Odebrala jsem cca polovinu zelí a nahradila je celkem 6 vařenými vajíčky.
Uložila do ledničky a po 4 dnech vyndala.
A výsledek? vejce byla tmavě fialová na povrchu a to tak, že Vlastik prohlásil při fotografování Brrrrrrrr…….
A teď co s nimi? Chuť příjemně navinulá, tak šup s nimi na chlebíčky.
A druhé překvapení – po nakrájení jsem zjitila, že vajíčka jsou fialová i dost hluboko uvnitř. Takže už jen fotky. Na těch chlebíčkách to není bohužel tolik vidět, ale ta fialová je do hloubky cca 2 – 3 mm.
Jana Macůrková
V misce ta vajíčka vypadají – no , na první pohled jsem myslela, že jsou to kedlubny, ale na chlebíčkách to docela jde. 🙂
Ony šly dost blbě loupat, tak jsou jaksi „hranatá“ a tam, kde se dotýkaly sklenice, tak zůstala světlá, nebo dokonce bílá. Příště je zahrabu víc do zelí.
Kdyz nejdou vajicka loupat, pomuze kavova lzicka, aby nevypadala jako okousana od mysek. 🤗 To neni kritika, ale rada pro priste. 😉
Koukni se po netu, urco najdes nejaky video.
Vypadá to dost zvláštně… Já bych zvolila jinou nádobu, aby byla ta vajíčka rovnoměrně obarvená – spíš širší a plochou.
Byl to pokus, okamžitý nápad.
Ale chuť může být dobrá, zajímavá. Do bílého zelí by to taky šlo.
Chuť byla lehce navinulá, ale dobrá. Z bílého zelí by asi nevzešla žádná zajímavá barva.