1,5 kg kapií
2 velké červené papriky
odřezky ze 4 bílých paprik
2 velké cibule
1 dcl oleje
lžička soli
lžíce cukru
půl lžička octa
25 kapek (1 lžička) Tabasco
Koupila jsm zcela náhodou kapie hodně přezrálé, jako výprodej. To se hodilo.
K tomu 2 velké zeleninové červené papriky, taky už trochu za zenitem. A protože jsem dělala pečené papriky, upotřebila jsem i odřezky z nich. A vařila v páře – narovnala jsem očištěné papriky na pařáček, na kterém normálně ohřívám knedlíky. Doba asi 40 minut.
Poté jsem je nechala vychladnout, kde to šlo, oloupala jsem slupku, kde ne, nevadí, rozmixovalo se to docela dobře.
Přidala jsem sůl, cukr, olej (slunečnicový), cibuli kterou jsem před mixováním nakrájela na drobno. a Tabasco. Je to tudíž trochu ostřejší, ale jen mírně.
Sterilizovala jsem 25 minut (teploměr nemám, uvedu do varu, ztlumím a nechám požadovaný čas).
Připravila Jana Macůrková
Hezka barva.
A co ty parpiky na stole?? Že ony se schovaly..🤣
Ty byly přinesené z foliovníku jen na fotografování…a potom k sežrání k večeři. Holt si užily svých 15 vteřin slávy.
Krásná barva a vypěstovala jsi pěkné papriky. 🙂
Ta pasta je ale z kupovaných. Jinak vw foliáku je ještě asi 5 kg kapií, budu zavařovat v neděli.